Μειωμένες τιμές στα ξενοδοχεία της Ευρώπης

Μειωμένες εξακολουθούν να είναι οι τιμές των ξενοδοχείων στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις και τον Φεβρουάριο, με την πτώση να φθάνει το 5% κατά μέσο όρο συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Η πτωτική τάση συνεχίζεται τους τελευταίους οκτώ μήνες, αφού οι τιμές ήταν κατά μέσο όρο 10% πιο χαμηλές από τα επίπεδα τιμών της προηγούμενης χρονιάς, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tΗΡΙ trivago Ηotel Ρrice Ιndex), που δείχνουν τον μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις και δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.

Μειωμένες εξακολουθούν να είναι οι τιμές των ξενοδοχείων στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις και τον Φεβρουάριο, με την πτώση να φθάνει το 5% κατά μέσο όρο συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Η πτωτική τάση συνεχίζεται τους τελευταίους οκτώ μήνες, αφού οι τιμές ήταν κατά μέσο όρο 10% πιο χαμηλές από τα επίπεδα τιμών της προηγούμενης χρονιάς, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tΗΡΙ trivago Ηotel Ρrice Ιndex), που δείχνουν τον μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις και δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www. trivago.gr.

Τη μεγαλύτερη μείωση εμφανίζει η Κρακοβία (-19%), ενώ ακολουθούν η Μαδρίτη και το Μιλάνο (-12%), η Βαρκελώνη και το Δουβλίνο (-11%), η Βουδαπέστη (-10%) και η Αθήνα (-9%), με τις τιμές διανυκτέρευσης να περιορίζονται κατά 9% από τον περυσινό Φεβρουάριο. Εξαίρεση στην πτωτική τάση αποτελούν η Βενετία, η οποία εμφανίζει αύξηση 21% λόγω του Καρναβαλιού, και το Λονδίνο (+12%), το οποίο επηρεάζεται θετικά από την Εβδομάδα Μόδας που διοργανώνεται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο ωστόσο οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές δείχνουν άνοδο κατά 5%, καθώς σε 33 από τις 50 πιο δημοφιλείς μητροπόλεις της Ευρώπης παρατηρήθηκε αύξηση από τον προηγούμενο μήνα. Τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών παρουσίασε η Βενετία (164 ευρώ), όπου οι τιμές ανέβηκαν κατά 48%, ενώ ανοδικά κινήθηκαν επίσης η Βαρκελώνη (102 ευρώ, +13%), το Μιλάνο (133 ευρώ, +14%) και η Μπολόνια (102 ευρώ, +16%).

Στο Λονδίνο οι τιμές κυμαίνονται με μέσο όρο στα 141 ευρώ, 9% υψηλότερες από τον Ιανουάριο. Στις πόλεις της Ελλάδας συνολικά οι τιμές παρουσιάζουν άνοδο 4% σε σχέση με τον Ιανουάριο. Ετσι ο μέσος όρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Αττικής κυμαίνεται στα 91 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2010 και στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης στα 119 ευρώ. Στη Θεσσαλία ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο είναι τα 98 ευρώ, στην Πελοπόννησο τα 89 ευρώ, ενώ στην Κεντρική Ελλάδα έφτασε τα 114 ευρώ. Στην Κύπρο οι ξενοδοχειακές τιμές είναι ιδιαίτερα αυξημένες στη Λευκωσία (136 ευρώ), ενώ στη Λεμεσό κυμαίνονται στα 96 ευρώ, στην Πάφο στα 67 ευρώ και στη Λάρνακα στα 58 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk