Στο επίκεντρο η συναλλαγή με GS

Έως την Παρασκευή τα στοιχεία στην ΕΕ για χρήση παραγώγων στους προϋπολογισμούς

Η Eurostat αναμένει μέχρι την Παρασκευή στοιχεία από την Ελλάδα για τη χρήση παραγώγων στους προϋπολογισμούς της. Ωστόσο, η ανάλυσή τους θα πάρει καιρό, όπως είπε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Στο επίκεντρο η συναλλαγή με την Goldman Sachs, ενώ όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση τα ευρήματα θα κοινοποιηθούν στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ. Όλα έγιναν όνιμα λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.

Έως την Παρασκευή τα στοιχεία στην ΕΕ για χρήση παραγώγων στους προϋπολογισμούς | tovima.gr

«Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναμένει να λάβει μέχρι την Παρασκευή πληροφορίες από την Ελλάδα για τη χρήση παραγώγων στους προϋπολογισμούς της, αλλά η ανάλυσή τους θα πάρει καιρό», είπε εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάχ είπε ότι όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση, η Κομισιόν θα κοινοποιήσει τα ευρήματά της στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιθανώς στο ευρύτερο κοινό.

Η επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Μαρτίου.

Η Κομισιόν ξεκίνησε έρευνα σε τέτοιου είδους συναλλαγές μετά από δημοσιεύματα ότι η χώρα έδωσε χαμηλότερα νούμερα για το δημόσιο χρέος στο παρελθόν κάνοντας χρήση περίπλοκων χρηματοοικονομικών εργαλείων, όπως η ανταλλαγή έντοκων υποχρεώσεων σε διαφορετικά νομίσματα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται συναλλαγή του 2001 μέσω της Goldman Sachs, ενώ η Ελλάδα ετοιμαζόταν να ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε τη Δευτέρα ότι οι συναλλαγές ήταν νόμιμες την περίοδο εκείνη και ότι η χώρα δεν χρησιμοποίησε καμία ανάλογη τεχνική μετά την απαγόρευσή τους από την Eurostat το 2008.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk