ΥΜΗΤΤΟΣ

Νέο στοπ στις οικοδομικές άδειες

Αναστέλλεται για έναν ακόμη χρόνο η έκδοση οικοδομικών αδειών στην περιοχή του Υμηττού. Τη σχετική απόφαση θα υπογράψει τις αμέσως επόμενες ημέρες η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών θα ισχύσει ως τις 19 Φεβρουαρίου 2011 και αποσκοπεί στην καθιέρωση αυστηρού καθεστώτος προστασίας του σημαντικού ορεινού όγκου και σπάνιου δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού. Ως τη λήξη της νέας αναστολής θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του ισχύοντος προεδρικού διατάγματος.

Νέο στοπ στις οικοδομικές άδειες | tovima.gr

Αναστέλλεται για έναν ακόμη χρόνο η έκδοση οικοδομικών αδειών στην περιοχή του Υμηττού. Τη σχετική απόφαση θα υπογράψει τις αμέσως επόμενες ημέρες η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.

Η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών θα ισχύσει ως τις 19 Φεβρουαρίου 2011 και αποσκοπεί στην καθιέρωση αυστηρού καθεστώτος προστασίας του σημαντικού ορεινού όγκου και σπάνιου δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού. Ως τη λήξη της νέας αναστολής θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του ισχύοντος προεδρικού διατάγματος. Το νέο ΠΔ αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος Μαρτίου 2010. Ειδικότερα η αναστολή ισχύει για τη Ζώνη Β΄, που περιλαμβάνει μια εκτεταμένη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στις παρυφές των δήμων από το Κορωπί ως την Καισαριανή και τη Βάρη, δηλαδή πολλά θέρετρα της Ανατολικής Αττικής που βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού. Επίσης περιλαμβάνει το πάρκο Γουδή, όπου έχει εκφραστεί η πρόθεση οικοδομικών εργασιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk