Τα εξοπλιστικά στην επίσκεψη Βενιζέλου τον Μάρτιο

Το τριήμερο 29-31 Μαρτίου αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος για διήμερη επίσκεψη. Κύρια θέματα των συζητήσεων του κ. Βενιζέλου στη ρωσική πρωτεύουσα θα είναι, μεταξύ άλλων, η διμερής ελληνορωσική στρατιωτική συνεργασία, το Κυπριακό και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η Αθήνα θα ζητήσει από τη Μόσχα εκσυγχρονισμό των ρωσικών οπλικών συστημάτων που διαθέτει, όπως οι S-300, οι ΤΟR Μ-1, τα ΟSΑ (κυρίως η προμήθεια βλημάτων), καθώς και τα αερόστρωμνα Ζubr.

Τα εξοπλιστικά  στην επίσκεψη  Βενιζέλου  τον Μάρτιο | tovima.gr

Το τριήμερο 29-31 Μαρτίου αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος για διήμερη επίσκεψη. Κύρια θέματα των συζητήσεων του κ. Βενιζέλου στη ρωσική πρωτεύουσα θα είναι, μεταξύ άλλων, η διμερής ελληνορωσική στρατιωτική συνεργασία, το Κυπριακό και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η Αθήνα θα ζητήσει από τη Μόσχα εκσυγχρονισμό των ρωσικών οπλικών συστημάτων που διαθέτει, όπως οι S-300, οι ΤΟR Μ-1, τα ΟSΑ (κυρίως η προμήθεια βλημάτων), καθώς και τα αερόστρωμνα Ζubr. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο κ. Βενιζέλος στην ελληνική συμπαραγωγή σε ποσοστό ως και 40% στα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΑ), τα περίπου 450 ΒΜΡ-3, αξίας 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία συμφώνησε να προμηθευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σημαντική είναι επίσης η ενεργοποίηση των πυραύλων S300 που βρίσκονται στην Κρήτη και η Αθήνα ζητεί το αντιαεροπορικό αυτό σύστημα να είναι συμβατό με τα υπόλοιπα συστήματα αεράμυνας που διαθέτει η χώρα. Στην ατζέντα θα βρεθεί και το θέμα της πραγματοποίησης βολής των S-300, η οποία ως τώρα δεν κατέστη δυνατή καθώς οι νατοϊκές προδιαγραφές για τα αντιαεροπορικά συστήματα προβλέπουν συγκεκριμένη εμβέλεια ώσπου να αυτοκαταστραφεί το βλήμα. Σκέψεις υπάρχουν έως ότου να αποφασιστεί η συμβατότητα του συγκεκριμένου συστήματος, να πάνε έλληνες αξιωματικοί για βολή με S-300 στη Ρωσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk