Συνεχίζονται τα πυρά

BNP Paribas: Η «ευρωδιάσωση» θα στοιχίζει 320 δισ. ευρώ

Την εκτίμηση ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να στηρίξει την Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα αποθεματικό ύψους 320 δισ. ευρώ δημοσιοποίησε η BNP Paribas. Παράλληλα, ο ολλανδικός χρηματοοικονομικός όμιλος ING Groep ανακοίνωσε πως η έκθεσή του στην Ελλάδα είναι περιορισμένη. Εκτός Ευρωζώνης θέλουν την Ελλάδα η Ολλανδοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Την εκτίμηση ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να στηρίξει την Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα αποθεματικό ύψους 320 δισ. ευρώ δημοσιοποίησε η BNP Paribas.

Παράλληλα, ο ολλανδικός χρηματοοικονομικός όμιλος ING Group ανακοίνωσε πως η έκθεσή του στην Ελλάδα είναι περιορισμένη.

Ενδεικτική του κλίματος, δε, είναι και η δημοσκόπηση ολλανδικής εφημερίδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας η πλειοψηφία των Ολλανδών θέλουν εκτός Ευρωζώνης την Ελλάδα η Ολλανδοί πολίτες.

Συγκεκριμένα, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas επισήμανε πως εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να στηρίξει την Ελλάδα σε περίπτωση αδυναμίας δανεισμού, θα πρέπει να δημιουργήσει αποθεματικό ύψους 320 δισ. ευρώ, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει σειρά σωστικών παρεμβάσεων αρκετών ακόμη κρατών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γαλλικής τράπεζας, το «χορό της διάσωσης» θα χορέψουν -εκτός από τη χώρα μας- η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής τράπεζας Μποντουίν Προ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η BNP Paribas περιόρισε την έκθεσή της στην Ελλάδα εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την οικονομική της κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Προ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα απαιτείται η εύρεση πολιτικής λύσης.

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αρχές να δώσουν κάποια αποτελεσματική λύση στα προβλήματα της Ελλάδας, εξαιτίας του κινδύνου τα προβλήματα αυτά να συμπαρασύρουν και άλλες χώρες», επισήμανε.

Επιπλέον, η Διοίκηση του κορυφαίου ολλανδικού χρηματοοικονομικού ομίλου ING Groep δήλωσε πως η εταιρεία διακρατεί πολύ μικρό μέρος του ελληνικού χρέους.

Ο οικονομικός διευθυντής της ολλανδικής εταιρείας Πάτρικ Φλυν, σε συνέντευξή του στο CNBC δήλωσε πως η έκθεση της ING Groep στην Ελλάδα είναι περιορισμένη.

Εξ άλλου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ολλανδικής εφημερίδα De Telegraaf ποσοστό 92% σε σύνολο 5.300 Ολλανδών πολιτών, θα ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό πάνω από 90% επιθυμούν και την αποχώρηση της Ολλανδίας και της Γερμανίας από το ευρώ και την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, το 60% περίπου των συμμετεχόντων προβληματίζεται για τις εξελίξεις στην χώρα μας και ανησυχεί ότι μια νέα κρίση θα μπορούσε να προέλθει από τις τράπεζες που διακρατούν ελληνικό χρέος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk