Μηχανικοί στο τιμόνι των ΔΕΚΟ

Oι ιδιότητες του μηχανικού και του καθηγητή πανεπιστημίου κυριάρχησαν ως επί το πλείστον στις επιλογές των επικεφαλής οργανισμών και ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο κομμάτι του πρώην υπουργείου Μεταφορών. Στους περισσότερους φορείς ανατέθηκαν στο ίδιο πρόσωπο καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και παράλληλα έγινε σημαντική μείωση των μηνιαίων αποδοχών των επικεφαλής των οργανισμών, με ανώτατο όριο τα 5.500 ευρώ μηνιαίως. Επίσης στους περισσότερους φορείς έγινε μείωση του αριθμού των μελών των διοικητικών συμβουλίων και σε πολλούς συγκροτήθηκαν ΔΣ με κοινή σύνθεση.

Μηχανικοί στο τιμόνι των ΔΕΚΟ | tovima.gr

Oι ιδιότητες του μηχανικού και του καθηγητή πανεπιστημίου κυριάρχησαν ως επί το πλείστον στις επιλογές των επικεφαλής οργανισμών και ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο κομμάτι του πρώην υπουργείου Μεταφορών. Στους περισσότερους φορείς ανατέθηκαν στο ίδιο πρόσωπο καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και παράλληλα έγινε σημαντική μείωση των μηνιαίων αποδοχών των επικεφαλής των οργανισμών, με ανώτατο όριο τα 5.500 ευρώ μηνιαίως. Επίσης στους περισσότερους φορείς έγινε μείωση του αριθμού των μελών των διοικητικών συμβουλίων και σε πολλούς συγκροτήθηκαν ΔΣ με κοινή σύνθεση. Εκκρεμούν οι τοποθετήσεις στελεχών στους ΗΣΑΠ και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ειδικότερα:

Στον ΟΣΕ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται ο κ. Π. Θεοφανόπουλος, δρ πολιτικός μηχανικός. Διετέλεσε γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γενικός γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην ΕΔΙΣΥ ΑΕ πρόεδρος θα είναι ο κ. Π. Θεοφανόπουλος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Β. Τσιαμαντής , πολιτικός μηχανικός, ο οποίος διετέλεσε στέλεχος στον ΟΣΕ ΑΕ.

Στα ΕΛΤΑ ΑΕ πρόεδρος θα είναι ο κ. Π. Βουρνάς, αρχιτέκτων μηχανικός. Διετέλεσε γενικός διευθυντής των ΕΛΤΑ, γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, κτλ. Διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται ο κ. Χρ. Βαρσάμης , ηλεκτρολόγος μηχανικός και Η/Υ με εξειδίκευση σε διοίκηση έργων.

Στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται ο κ. Π. Γιαννακόπουλος , δρ Οικονομικών Επιστημών. Διετέλεσε προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ ΑΕ.

Στον ΟΑΣΑ ΑΕ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται ο κ. Δ. Δημητρίου, δρ πολιτικός μηχανικός- συγκοινωνιολόγος.

Στην ΕΘΕΛ ΑΕ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο κ. Κ. Καραγιαννόπουλος, δρ ηλεκτρολόγος μηχανικός και Η/Υ, καθώς και καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ του ΕΜΠ. Στους ΗΛΠΑΠ ΑΕ πρόεδρος και διευθύνων αναλαμβάνει ο κ. Κ. Χλωμούδης , δρ Οικονομικών Επιστημών και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην ΤΡΑΜ ΑΕ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο κ. Β.-Ι. Σπυράκος, δρ πολιτικός, συγκοινωνιολόγος μηχανικός. Διετέλεσε διευθυντής στην ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ. Στην ΑΜΕΛ ΑΕ πρόεδρος και διευθύνων αναλαμβάνει ο κ. Σαρ. Μιχαλόπουλος , μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος και κάτοχος ΜSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διετέλεσε στέλεχος της ΒΡ Ελλάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk