Εσοδα €81,50 εκατ. από πώληση πλοίου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η αναδιάταξη του στόλου της Superfast Ferries στις γραμμές του εξωτερικού, ύστερα και από την πώληση του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Superfast V» στη γαλλική εταιρεία Βretagne Αngleterre Ιrlande of Roscoff. Μέσω της πώλησης του παραπάνω σκάφους βελτιώνεται σημαντικά η θέση της εταιρείας στη γραμμή της Ανκόνας, ενώ ενισχύεται και η ρευστότητα του ομίλου Αttica κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του ομίλου Αttica αναφέρονται …

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η αναδιάταξη του στόλου της Superfast Ferries στις γραμμές του εξωτερικού, ύστερα και από την πώληση του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Superfast V» στη γαλλική εταιρεία Βretagne Αngleterre Ιrlande of Roscoff.

Μέσω της πώλησης του παραπάνω σκάφους βελτιώνεται σημαντικά η θέση της εταιρείας στη γραμμή της Ανκόνας, ενώ ενισχύεται και η ρευστότητα του ομίλου Αttica κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του ομίλου Αttica αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η διοίκηση της Αttica ΑΕ Συμμετοχών επιθυμεί να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της πώλησης του πλοίου RoΡax “Superfast V” στην Βretagne Αngleterre Ιrlande of Roscoff, France. Η παράδοση του πλοίου έλαβε χώρα σήμερα στη Σύρο. Το συνολικό τίμημα πώλησης του πλοίου “Superfast V” ανέρχεται σε 81,50 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου θα ενισχυθούν κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ. Η λογιστική ζημιά από την πώληση θα ανέλθει σε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ,η οποία θα περιληφθεί στα αποτελέσματα της χρήσης 2009. Σημειώνεται ότι η πώληση του “Superfast V” βελτιώνει την αγορά της Ανκόνας και εκτιμάται ότι θα ωφελήσει τον όμιλο, στη χρήση 2010, κατά περίπου 8 εκατ. ευρώ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk