Δραματική η κατάσταση

Εκκενώσεις χωριών στον Έβρο μετά την υπερχείλιση του ποταμού

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει σήμερα η κατάσταση στον Έβρο μετά την υπερχείλιση του ποταμού. Υπό εκκένωση βρίσκονται χωριά, ενώ περισσότερα από 120.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει σήμερα η κατάσταση στον Έβρο μετά την υπερχείλιση του ποταμού. Υπό εκκένωση βρίσκονται χωριά, ενώ περισσότερα από 120.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει.

Ήδη έχουν εκκενωθεί το χωριό Λάβαρα, καθώς και ο οικισμός Πόρου, λίγο έξω από τις Φέρες, μετά τη θραύση αναχώματος στην περιοχή του Πετάλου και έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων και αυτοκινήτων στην περιοχή.

Υπολογίζεται ότι έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον 100 οικίες, ενώ υπό την απειλή των νερών βρίσκεται και το Πύθειο, καθώς και οι παραποτάμιοι οικισμοί της Βύσσας, των Καστανεών και του Πραγγίου.

Για την εκτονωση της κατάστασης έχει αποφασιστεί η τεχνητή θραύση του αναχώματος στην τοποθεσία Πέτρα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, καθώς αναμένονται μεγαλύτερες ποσότητες υδάτων από τη Βουλγαρία που επίσης έχει σημαντικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk