Ασφυκτικές πιέσεις από την ΕΕ

Εκτακτα μέτρα στις 16 Μαρτίου και νέος έλεγχος της δημοσιονομικής προσαρμογής στις 15 Μαϊου

«Το Συμβούλιο ζητεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρουσιάστηκαν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Ecofin.

Μέχρι τις 16 Μαρτίου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει λάβει πρόσθετα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος είπαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο συνέδριο του Ecofin ενώ έθεσαν και προθεσμία νέου ελέγχου την 15η Μαϊου.

«Το Συμβούλιο ζητεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρουσιάστηκαν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Ecofin.

«Έκτακτα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν μέχρι τις 15 Μαΐου 2010. Ενισχυτικά μέτρα που να διασφαλίζουν τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2010. Να υιοθετηθούν νέα μέτρα μέχρι το τέλος του 2010. Να υιοθετηθούν και άλλα μέτρα μέχρι το 2012» προστίθεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλει έκθεση μέχρι τις 16 Μαρτίου, στην οποία να ορίζει χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων για το 2010, και μία ακόμη έκθεση μέχρι τις 15 Μαΐου, που να αναφέρει τα μέτρα που χρειάζονται για την συμμόρφωσή της με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών.

Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλλει τριμηνιαίες εκθέσεις.

«Γι’ αυτό το λόγο το Συμβούλιο καλεί την Ελλάδα να καταρτίσει και να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν, ξεκινώντας από το 2010, έναν πακέτο γενναίων και ολοκληρωμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Να διατυπώσει συγκεκριμένα μέτρα, που να καλύπτουν μισθούς, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, μεταρρυθμίσεις στην υγειονομική περίθαλψη, τη δημόσια διοίκηση και ενίσχυση της απασχόλησης», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ecofin.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk