Ηome, sweet (Οlympic) home

Σε ένα πυκνό ιδιόκτητο δάσος στην πόλη Χίλσμπορο της Πολιτείας του Ορεγκον των ΗΠΑ «αναπαύεται» ένα από τα παλαιότερα και θρυλικά τζετ της πτωχευμένης πλέον Ολυμπιακής. Ο αμερικανός επιχειρηματίας Μπρους Κάμπελ το αγόρασε το 1998 και, αφού το μετέφερε με τεράστιες νταλίκες πάνω από γέφυρες και μέσα από ποτάμια, το οδήγησε στην έκτασή του με σκοπό να το μετατρέψει σε κατοικία, αλλά και σε τουριστικό αξιοθέατο. Το αεροσκάφος τύπου Βoeing 727-200 παραδόθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία τον Φεβρουάριο του 1969 και εκτέλεσε περίπου 43.

Σε ένα πυκνό ιδιόκτητο δάσος στην πόλη Χίλσμπορο της Πολιτείας του Ορεγκον των ΗΠΑ «αναπαύεται» ένα από τα παλαιότερα και θρυλικά τζετ της πτωχευμένης πλέον Ολυμπιακής. Ο αμερικανός επιχειρηματίας Μπρους Κάμπελ το αγόρασε το 1998 και, αφού το μετέφερε με τεράστιες νταλίκες πάνω από γέφυρες και μέσα από ποτάμια, το οδήγησε στην έκτασή του με σκοπό να το μετατρέψει σε κατοικία, αλλά και σε τουριστικό αξιοθέατο.

Το αεροσκάφος τύπου Βoeing 727-200 παραδόθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία τον Φεβρουάριο του 1969 και εκτέλεσε περίπου 43.000 πτήσεις μεταφέροντας εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες. Υστερα από 30 χρόνια που παρέμεινε στον στόλο της Ολυμπιακής, αποσύρθηκε και πωλήθηκε σε αμερικανική εταιρεία η οποία, αφού το «ξεγύμνωσε» από τον εξοπλισμό που είχε αξία, μεταπώλησε το κέλυφος στον επιχειρηματία από το Ορεγκον. Το αεροσκάφος, το οποίο υπήρξε από τα πρώτα τζετ της ΟΑ, κόστισε στον αμερικανό επιχειρηματία περίπου 100.000 δολάρια το 1998, ενώ αλλά τόσα στοίχισε η μεταφορά του από το αεροδρόμιο προς το δάσος. «Σκεφτόμουν να φτιάξω ένα από τα κλασικά αμερικανικά σπίτια, αλλά μετά σκέφτηκα τα προβλήματα που έχουν- φθορές, καίγονται εύκολα, τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού, πόσο εύκολα μπορεί να εισβάλει ένας παρείσακτος κ.ά. Εκεί μου ήρθε η ιδέα! Το απόλυτο αντισεισμικό σπίτι, φτιαγμένο από διαστημικά υλικά, με αντοχές σε τεράστιες δυνάμεις, τυφώνες, θύελλες και πολύ δύσκολο να το παραβιάσεις» είπε ο ίδιος στο «Βήμα».

Ο επιχειρηματίας το προβάλλει ως το πιο αντισεισμικό σπίτι του κόσμου. Σκοπεύει να το μετατρέψει, όπως λέει, «σε ένα υπέροχο στούντιο, το πιλοτήριο θα γίνει γραφείο μου με θέα το δάσος και μπορεί στα τετραγωνικά μέτρα να μη μοιάζει με τα αμερικανικά σπίτια, αλλά τουλάχιστον διαθέτει πολλούς βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους». Εξάλλου, όπως λέει ο κ. Κάμπελ, στα 52 του είναι ακόμη εργένης…

«Πόση έκταση έχουν οι χώροι των επιβατών ενός Βoeing 727-200; Δεν ξεπερνούν τα 100 τετραγωνικά μέτρα!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk