ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Συνεχίζεται ως αύριο Δευτέρα η Εβδομάδα Κινηματογράφου από το Χονγκ Κονγκ που πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου). Το μίνι φεστιβάλ εστιάζει σε τρεις άξονες: α) τέσσερις ταινίες του Τσούι Χαρκ, εκπροσώπου του λεγόμενου «Πρώτου Νέου Κύματος», β) πέντε ταινίες του Γουόνγκ Καρ Βάιδεξιά στη φωτογραφία μαζί με τον Τζουντ Λο-, γνωστού από τις ταινίες «Ερωτική επιθυμία» και «2046» και γ) επιλογή πρόσφατων παραγωγών του 2008. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες προβολών στο τηλ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η Κίνα στην Ιερά οδό
Ως αύριο
Συνεχίζεται ως αύριο Δευτέρα η Εβδομάδα Κινηματογράφου από το Χονγκ Κονγκ που πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου). Το μίνι φεστιβάλ εστιάζει σε τρεις άξονες: α) τέσσερις ταινίες του Τσούι Χαρκ, εκπροσώπου του λεγόμενου «Πρώτου Νέου Κύματος», β) πέντε ταινίες του Γουόνγκ Καρ Βάιδεξιά στη φωτογραφία μαζί με τον Τζουντ Λο-, γνωστού από τις ταινίες «Ερωτική επιθυμία» και «2046» και γ) επιλογή πρόσφατων παραγωγών του 2008. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες προβολών στο τηλ. 210 3609.695.

ΘΕΑΤΡΟ
«Η κυρία από τη θάλασσα»
Από τις 19/2 στο Εθνικό

Η κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου φιλοξενεί από τις 19 Φεβρουαρίου το έργο του Ιψεν «Η κυρία από τη θάλασσα» σε σκηνοθεσία Εϊρικ Στούμπε. Η Ελίντα, παγιδευμένη σε έναν γάμο χωρίς έρωτα με τον γιατρό Βάνγκελ, έλκεται ακατανίκητα από τη θάλασσα. Η εμφάνιση ενός μυστηριώδους ξένου με τον οποίο τη δένει ένα τρομερό μυστικό τη φέρνει αντιμέτωπη με το παρελθόν της και τον πόθο της για την ελευθερία και το άγνωστο. Ο Στούμπε, μέχρι πρότινος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Νορβηγίας, διάλεξε για την πρώτη του σκηνοθεσία στην Ελλάδα ένα από τα λιγότερο παιγμένα έργα του σπουδαίου δραματουργού. Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Αρης Λεμπεσόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, κ.ά. Αγ. Κωνσταντίνου, 22-24, τηλ. 210 5288.170-1.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Σούτε στη Συλλογή Πορταλάκη
Ως τις 30/6

Το έργο του Τόμας Σούτε, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους γερμανούς καλλιτέχνες, παρουσιάζει ως τις 30 Ιουνίου η Συλλογή Πορταλάκη (Πεσμαζόγλου 8, 8ος όροφος, τηλ. 210 3318.933).

Στον εκθεσιακό χώρο της συλλογής, η έκθεση δίνει τη δυνατότητα μιας σφαιρικής θεώρησης της πολύπλευρης δημιουργικότητας του καλλιτέχνη μέσα από αντιπροσωπευτικές επιλογές έργων του που ξεκινούν από τη δεκαετία του 1980 και φτάνουν ως σήμερα. Η Συλλογή Πορταλάκη επικεντρώνεται σε τρεις καίριους άξονες του έργου του: στα έργα γλυπτικής (Wichte-Αθλιοι, Ζombies-Ζωντανοί Νεκροί), κεραμικής (Κlotzkopfe-Χοντροκέφαλοι), που συγκροτούν τον πυρήνα της έκθεσης, και στις σειρές των χαρακτικών (Silly Lilies, Frauen, Αrchitektur Μodelle), την κατ΄ εξοχήν γραφιστική δραστηριότητα του Σούτε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk