Πλημμύρισαν 66.000 στρέμματα

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της νομαρχίας Έβρου λόγω αύξησης της στάθμης των νερών

Σε επιφυλακή για πέμπτη συνεχή ημέρα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου, λόγω της αύξησης της στάθμης των νερών των ποταμών Έβρου και Αρδα πάνω από το όριο συναγερμού. Ήδη, στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει 66.000 στρέμματα.

Σε επιφυλακή για πέμπτη συνεχή ημέρα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου, λόγω της αύξησης της στάθμης των νερών των ποταμών Έβρου και Αρδα πάνω από το όριο συναγερμού.

Ήδη, στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει 66.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης από θραύση αναχωμάτων.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχίας Έβρου με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκεί, εξετάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση και αποφασίστηκε να γίνουν τεχνητές πλημμύρες προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Αποφασίστηκε να γίνει τεχνητή θραύση σε Λαγυνά και Πέπλο στα κεντρικά και τα νότια του νομού Έβρου, όπου αναμένεται ότι θα πλημμυρίσουν εκτάσεις 17.000 στρεμμάτων.

Στη μέτρηση που έγινε το πρωί καταγράφηκε αύξηση κατά ένα μέτρο στην γέφυρα του Αρδα, όπου τα νερά έφτασαν στα 4 μέτρα ύψος. Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Έβρου, Μιχ.Κογιομτζή, η ροή από τα βουλγαρικά φράγματα είναι της τάξεως των 200 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο και χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Πάνω από το όριο συναγερμού βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Έβρου στα σημεία Πύθιο (5,85μ.) και Πέταλο (6,40μ.), ενώ το πρωί έσπασε το ανάχωμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορνοφωλιάς και πλημμύρισαν άλλα 3.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk