Νέα ταχεία θεραπεία για το καλααζάρ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια σημαντική ανακάλυψη στην αντιμετώπιση της παρασιτικής νόσου λεϊσμανίασης έκαναν ερευνητές στην Ινδία. Η λεϊσμανίαση είναι παρασιτική νόσος που μεταδίδεται με το τσίμπημα της φλεβοτόμου μύγας (σκνίπα). Υπάρχουν τρεις μορφές λεϊσμανίασης: η δερματική, η βλεννογονική και η σπλαγχνική μορφή (το γνωστό καλααζάρ). Καθεμία από αυτές τις μορφές συνοδεύεται από πλήθος σοβαρών συμπτωμάτων, ενώ κάθε χρόνο προσβάλλονται περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, με τους 500.

Νέα ταχεία  θεραπεία  για το καλααζάρ | tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια σημαντική ανακάλυψη στην αντιμετώπιση της παρασιτικής νόσου λεϊσμανίασης έκαναν ερευνητές στην Ινδία. Η λεϊσμανίαση είναι παρασιτική νόσος που μεταδίδεται με το τσίμπημα της φλεβοτόμου μύγας (σκνίπα).

Υπάρχουν τρεις μορφές λεϊσμανίασης: η δερματική, η βλεννογονική και η σπλαγχνική μορφή (το γνωστό καλααζάρ). Καθεμία από αυτές τις μορφές συνοδεύεται από πλήθος σοβαρών συμπτωμάτων, ενώ κάθε χρόνο προσβάλλονται περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, με τους 500.000 εξ αυτών να χάνουν τελικά τη ζωή τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Βanaras Ηindu υποστηρίζουν ότι με μία μόνο δόση της δραστικής ουσίας αμφοτερίνη Β είναι δυνατόν να θεραπεύσουν πολλούς ασθενείς σε αρχικό στάδιο της νόσου που εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό, κούραση και απώλεια βάρους, καθώς τα παράσιτα μολύνουν τα κύτταρα του οργανισμού. Οι συμβατικές θεραπείες που υπάρχουν σήμερα για τη νόσο δρουν σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουν υψηλότερο κίνδυνο παρενεργειών σε σχέση με το νέο φάρμακο. Σύμφωνα με την έρευνα, το νέο φάρμακο θεράπευσε και τους 304 ασθενείς που συμμετείχαν σε αυτήν μέσα σε 30 ημέρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk