Δεν θέλει το «συνοικέσιο» Αegean-ΟΑ η κυβέρνηση

Επικριτικός απέναντι στο ενδεχόμενο συγχώνευσης εμφανίστηκε στη Βουλή ο κ. Δ. Ρέππας.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ευθύνη είναι και των δύο κομμάτων»

Επιφυλάξεις για τον κυοφορούμενο επιχειρηματικό «γάμο» μεταξύ της Οlympic Αir και της Αegean διατυπώνει εμμέσως η κυβέρνηση διά του υπουργού Υποδομών κ. Δ. Ρέππα. Απαντώντας χθες στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, δήλωσε ότι «την κατάλληλη στιγμή και αναλόγως των εξελίξεων, θα πούμε τον δικό μας, υπεύθυνο όμως, λόγο, γιατί εμείς θέλουμε να έχουμε έναν λόγο που δεν είναι ευχάριστος αλλά χρήσιμος και που παράγει πρακτικό αποτέλεσμα». Ο κ. Ρέππας επιτέθηκε στη ΝΔ για τη ρύθμιση βάσει της οποίας δινόταν η δυνατότητα στον αγοραστή της πρώην Ολυμπιακής «μετά έναν χρόνο να την εκχωρήσει και να την πουλήσει». «Είχαμε καταγγείλει αυτή τη ρύθμιση και φαίνεται ότι κάτι έκρυβε, αν μπορούμε να αναγνώσουμε τις τελευταίες εξελίξεις» πρόσθεσε ο κ. Ρέππας, ο οποίος τόνισε: «Καλούμεθα να διαχειριστούμε τα σπασμένα μια άλλης κυβέρνησης».

Κατά τα λοιπά, διαβεβαίωσε ότι παρά την απόφαση της κυβέρνησης να μην κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, λίγο πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, «κανένας δεν μένει στον αέρα» από τους εργαζομένους της πρώην Ολυμπιακής, καθώς οι συντάξεις θα απονεμηθούν κανονικά στους δικαιούχους- έχει ήδη εκδοθεί η σχετική εγκύκλιοςαφού ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ενώ για το θέμα των μετατάξεων σε δημόσιες υπηρεσίες που αφορούν 2.400 εργαζομένους, τόνισε ότι θα προχωρήσουν κανονικά και πιθανότατα εντός των προβλεπομένων προθεσμιών (ως τις 15 Απριλίου). Οσον αφορά τις κατηγορίες εργαζομένων που παραμένουν εκτός των όποιων ρυθμίσεων, είπε ότι «αυτό είναι θέμα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σήμερα, αυτή την ώρα που συζητούμε, γιατί ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας για χιλιάδες λόγους και αιτίες». Και υπογράμμισε ότι «αυτή την ώρα ο ελληνικός λαός δεν θέλει προσπάθεια εντυπωσιοθηρίας και άγονης αντιδικίας μεταξύ των κομμάτων, αλλά συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

O κ. Τσίπρας επιτέθηκε στο ΠαΣοΚ λέγοντας: «Οσο και αν προσπαθείτε να ρίξετε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, η ευθύνη για το έγκλημα απέναντι στον εθνικό δημόσιο αερομεταφορέα είναι διακομματική». Οπως είπε μάλιστα για το επιχειρούμενο deal μεταξύ των κκ. Αν. Βγενόπουλου και Θ. Βασιλάκη, «τώρα πέφτει η αυλαία γι΄ αυτό το έγκλημα με τον περίφημο “γάμο” των δύο ανταγωνιστών», τους οποίους κατηγόρησε ότι «πριν από ένα εξάμηνο έδιναν αερομαχίες για το ποιος θα αγοράσει το “πτώμα” της Ολυμπιακής και τώρα τους βλέπουμε να “παντρεύονται” με τις ευλογίες της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk