«Ήταν σφάλμα»

Σοβαρή αμέλεια του Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα αναγνώρισε ο Γιούνκερ

Το Eurogroup διέπραξε «ένα αρκετά σοβαρό σφάλμα αμελείας» με το να μην ασχοληθεί αρκετά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ο πρόεδρός του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. Πρόσθεσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε ανεξέλεγκτες συνέπειες και ότι θα παρακολουθεί στενά τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

Το Eurogroup διέπραξε «ένα αρκετά σοβαρό σφάλμα αμελείας» με το να μην ασχοληθεί αρκετά με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ο πρόεδρός του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

«Θεωρούμε την έλλειψη ενασχόλησης με την κατάσταση της Ελλάδας ως αρκετά σοβαρό σφάλμα αμελείας» δήλωσε ο ίδιος.

Το Eurogroup «θα ασχοληθεί στο μέλλον πολύ πιο εντατικά και σοβαρά με την ανταγωνιστικότητα των χωρών» προειδοποίησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δήλωσε ακόμη ότι ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από τη ευρωζώνη «θα είχε συνέπειες αντίστοιχες με εκείνες ενός σεισμού, ανεξέλεγκτες» και θα επέφερε εκτεταμένη και αρνητική αντίδραση των αγορών.

«Η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα ισοδυναμούσε με το τέλος των πάντων για την Ελλάδα. Και θα ήταν επίσης απόλυτα αρνητική για την εικόνα της ευρωζώνης» πρόσθεσε.

«Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους… Θα ρωτάμε συνέχεια τους Έλληνες πού βρίσκονται με τον πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων» προειδοποίησε.

Επαναδιατυπώνοντας την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει τις διαφορές στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ των χωρών-μελών είπε: «Οφείλουμε να επιδείξουμε προσοχή, ώστε οι διαφορές να μην αυξηθούν περισσότερο». «Μια νομισματική ζώνη δεν μπορεί να υπάρξει επ’ άπειρον, εάν οι διαφορές ανάμεσα στις επιδόσεις των εθνικών οικονομιών αυξάνονται υπερβολικά» προειδοποίησε.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε επίσης ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να είναι «πιο στενά συντονισμένη εντός της ευρωζώνης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk