ΑΠΟΨΗ

Ζητείται εθνικός στόχος

Η όποια βοήθεια έρχεται εξ Εσπερίας δεν δείχνει να σχετίζεται με ρευστότητα την οποία τόση ανάγκη έχει η οικονομία, παρά μόνο με την εγγύηση του δανεισμού έτσι ώστε τα επιτόκια από το 6,5% να πέσουν στο 5%! Αυτή βέβαια δεν είναι λύση στα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει η χώρα τους προσεχείς μήνες, όπου αναμένεται εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Ολα δείχνουν ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε πειραματόζωο, προκειμένου να μετρήσει το οικονομικό διευθυντήριο των Βρυξελλών τις κοινωνικές αντιδράσεις, αφού προτίθεται να επιβάλει και σε άλλα μέλη μελλοντικά παρόμοια μέτρα.

Ζητείται εθνικός στόχος | tovima.gr

Η όποια βοήθεια έρχεται εξ Εσπερίας δεν δείχνει να σχετίζεται με ρευστότητα την οποία τόση ανάγκη έχει η οικονομία, παρά μόνο με την εγγύηση του δανεισμού έτσι ώστε τα επιτόκια από το 6,5% να πέσουν στο 5%!

Αυτή βέβαια δεν είναι λύση στα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει η χώρα τους προσεχείς μήνες, όπου αναμένεται εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Ολα δείχνουν ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε πειραματόζωο, προκειμένου να μετρήσει το οικονομικό διευθυντήριο των Βρυξελλών τις κοινωνικές αντιδράσεις, αφού προτίθεται να επιβάλει και σε άλλα μέλη μελλοντικά παρόμοια μέτρα. Δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς αν η χώρα είναι και πάλι στο στόχαστρο διεθνών κέντρων και άλλων κύκλων που απορρέουν από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Φευ… Απλά μας έχουν πάρει χαμπάρι ότι στον τόπο αυτόν δεν παράγουμε τίποτε και οι πιστωτές μας, που είναι συνάμα και κερδοσκόποι, επιβάλλουν σφίξιμο στη στρόφιγγα των παροχών στην εισοδηματική πολιτική μας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δάνεια, αδιαφορώντας αν αυτό μπορεί να σημάνει «πάγωμα» της οικονομίας. Μόνος τρόπος για να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει είναι να αλλάξουμε συνήθειες, να αφήσουμε τον παρασιτισμό και να σταματήσουμε να δίνουμε έμφαση μόνο στο εισαγωγικό εμπόριο.

Η χώρα τούτη δεν είχε ποτέ εθνική αστική τάξη και, ως εκ τούτου, δεν απέκτησε ποτέ οικονομικό πατριωτισμό. Δικαίως οι πολίτες αγανακτούν και ζητούν από το πολιτικό σύστημα, που το πληρώνουν ακριβά, να δώσει λύσεις. Δυστυχώς όμως λείπουν σήμερα οι ηγέτες που θα πάρουν από το χέρι τους λαούς και θα τους οδηγήσουν σε ένα νέο όραμα που θα υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα και τα παιδιά μας.

Υ.Γ.:Σε ένα χωριό όπου έχει ενσκήψει η οικονομική κρίση, υπάρχουν δύο καφενεία στην πλατεία που τόσα χρόνια λειτουργούσαν ανταγωνιστικά. Καθώς δεν πατάει ψυχή πλέον στα καφενεία, αποφασίζει ο ένα κάπελας να κάνει επίσκεψη στον ανταγωνιστή του. Του δίνει ένα ευρώ που έχει στην τσέπη και πίνουν δύο ποτήρια κρασί να ξεχάσουν τη μιζέρια τους. Την επομένη ανταποδίδει την επίσκεψη ο άλλος κάπελας και του δίνει το ίδιο ευρώ και πίνουν ξανά τα κρασάκια τους. Αυτό επαναλαμβάνεται κανένα μήνα και με το ίδιο ευρώ πίνουν μία στο ένα στέκι και μία στο άλλο. Στο τέλος τελειώνουν τα αποθέματα και στους δύο και αναρωτιούνται «και τώρα τι κάνουμε; Δανεικά, αλλά ποιος θα μας δανείσει, καθώς δεν έχουμε πελατεία;».

Ο κ. Ι. Κολλάτος είναι μηχανολόγος, με μεταπτυχιακό στη Βιοτεχνολογία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk