ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Ευχαριστώ!

Η προπαγάνδα, λοιπόν. Γιατί όποιος ισχυρίζεται πως το ζήτημα είναι μόνο οικονομικό δεν ξέρει πού πατάει σ΄ αυτόν τον τόπο τον εφιαλτικό. Πριν και πάνω απ΄ όλα είναι πολιτικό. Η αριθμητική και το ταμείο, τα πιο ακατανίκητα επιχειρήματα της εξουσίας. Καρναβάλι έχουμε, με μάσκες κυκλοφορούν οι πολιτικοί. Προσέξτε το χρονοδιάγραμμα και την τρομοκρατία. Πρώτα η παγκόσμια οικονομική κρίση. Το φάντασμα της Κατοχής πλανάται πάνω από τη Γη. Και εμείς; Μπα, θα ξεγλιστρήσουμε. Δεν έχουμε βιομηχανίες να κλείσουμε, εργαζομένους να απολύσουμε.

Η προπαγάνδα, λοιπόν. Γιατί όποιος ισχυρίζεται πως το ζήτημα είναι μόνο οικονομικό δεν ξέρει πού πατάει σ΄ αυτόν τον τόπο τον εφιαλτικό. Πριν και πάνω απ΄ όλα είναι πολιτικό. Η αριθμητική και το ταμείο, τα πιο ακατανίκητα επιχειρήματα της εξουσίας. Καρναβάλι έχουμε, με μάσκες κυκλοφορούν οι πολιτικοί.

Προσέξτε το χρονοδιάγραμμα και την τρομοκρατία. Πρώτα η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το φάντασμα της Κατοχής πλανάται πάνω από τη Γη. Και εμείς; Μπα, θα ξεγλιστρήσουμε. Δεν έχουμε βιομηχανίες να κλείσουμε, εργαζομένους να απολύσουμε. Εμείς έχουμε το χρήμα της φοροδιαφυγής. Θα το ξεπαρκάρουμε. Και θα γλεντήσουμε. Η σκιά όμως του φόβου είχε ήδη θεμελιωθεί σε κάθε ψυχή. Ετσι με τη δεύτερη πράξη, δηλαδή την εκλογική, ο Γιώργος ανοίγει το Ταμείο και δεν βλέπει δραχμή. Και για τέσσερις μήνες κάνει πως τάχα μου από κάπου αλλού θα τα βρει. Ετσι φουσκώνει η προπαγάνδα η τρομοκρατική. Ετσι η διεθνής κερδοσκοπία μάς παίρνει φαλάγγι όπου μας βρει. Ετσι, αναλυτές, δημοσιογράφοι, σχολιαστές, όλοι μαζί ωρύονται με μια φωνή. Πάρτε επειγόντως μέτρα. Ειδάλλως θα πεινάσει και το παιδί. Ετσι αρχίζει η τρίτη και τελευταία πράξη η ψυχολογική. Εγώ ο εργαζόμενος. Εγώ ο μισθοσυντήρητος. Εγώ ο νόμιμος. Εγώ ο φοροδότης. Εγώ των χιλίων πεντακοσίων euro ο πατριώτης. Εγώ ο πάμπλουτος. Εγώ ο σπάταλος. Εγώ ο φοροφυγάς. Εγώ ο απατεώνας. Εγώ ο κλέφτης. Θεέ μου, είμαι ένας άθλιος προδότης. Ο επίλογος γνωστός. Η συναίνεση σ΄ αυτό το ξύρισμα είναι της ψυχολογικής τρομοκρατίας μέγιστο επίτευγμα. Ενα πράγμα έχω να σας πω. Το Τiming κάνει τη διαφορά. Πριν από έξι μήνες ακόμη και οι πέτρες θα είχαν ξεσηκωθεί να βαρέσουν τον Καραμανλή. Τώρα; Μόνο αυτά; Λίγα είναι παιδιά. Γιώργο, σ΄ ευχαριστώ. Μας πήρες τα σώβρακα και μας έκανες το μεγαλύτερο καλό!

ddanikas@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk