Μετά το χάος στη Μάγχη

Επενδύσεις 34 εκατ. ευρώ από την Eurostar για την «αξιοπιστία» των τρένων της

Σε επενδύσεις που θα ξεπερνούν τα 34 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Eurostar ώστε να καταστήσει πιο «αξιόπιστες» τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες της σε περίπτωση προβλημάτων στα δρομολόγιά της. Το Δεκέμβριο χιλιάδες επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί στο τούνελ της Μάγχης και στους σταθμούς μετά την διακοπή των δρομολογίων.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Eurostar ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 34 εκατομμύρια ευρώ τους επόμενους μήνες για να βελτιώσει την αξιοπιστία των τραίνων και των πληροφοριών σε περίπτωση προβλημάτων στα δρομολόγιά της.

Σε ανακοίνωσή της η Eurostar επισημαίνει ότι το διοικητικό της συμβούλιο δεσμεύθηκε ήδη από την Τετάρτη να πραγματοποιήσει το σύνολο των προτάσεων που της έγιναν από την ανεξάρτητη επιτροπή που συστάθηκε έπειτα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία των τραίνων της εταιρείας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η εταιρεία ετοιμάζεται να επενδύσει 34 εκατομμύρια ευρώ για τη «βελτίωση της αξιοπιστίας των σιδηροδρόμων Eurostar σε ακραίες καιρικές συνθήκες, της πληροφόρησης και της υποστήριξης των επιβατών σε περιπτώσεις προβλημάτων στα δρομολόγια και των δικτύων επικοινωνίας εντός και εκτός του τούνελ της Μάγχης».

Τέλος, η Eurostar θα δημιουργήσει μία ομάδα που θα επιβλέπει την υλοποίηση των συστάσεων της ανεξάρτητης επιτροπής.

Ο γενικός διευθυντής της Eurostar δήλωσε σε ανακοίνωσή του «αποφασισμένος να ξαναβάλει τα πράγματα στη θέση τους».

«Η προτεραιότητά μας είναι να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επιβατών λαμβάνοντας όλα τα απαράιτητα μέτρα ώστε μία τέτοια κατάσταση να μην επαναληφθεί».

Πολλές χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο υποθαλάσσιο τούνελ της Μάγχης τη νύχτα της 18ης προς 19ης Δεκεμβρίου. Η κίνηση των τραίνων Eurostar διακόπηκε εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων για τρεις ημέρες, προκαλώντας εμπόδια στη μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ Παρισιού, Λονδίνου και Βρυξελλών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk