Επάγγελμα: Διαλύω γάμους, απολύω κόσμο

ΤΟΚΙΟ Τη σκοτεινή δράση των «ουακαρεσασέγια», των επαγγελματιών που «στήνουν» διαζύγια και απολύσεις κατά παραγγελία και επ΄ αμοιβή, έφερε στο φως της δημοσιότητας μια υπόθεση δολοφονίας στην Ιαπωνία. Η ιστορία του Τακάσι Κουαμπάρα, οοποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 ετών για τον στραγγαλισμό της ερωμένης του ΡίεΙσοχάτα , θα μπορούσε να είναι ένα συνηθισμένο έγκλημα πάθους. Μόνο που, όπως αποδείχθηκε, ο Κουαμπάρα είχε προσληφθεί από τον σύζυγο της άτυχης 32χρονης μητέρας δύο παιδιών για να την αποπλανήσει και να παραδώσει στον άνδρα της πειστήρια για την παράνομη σχέση, ώστε να έχει εκείνος βάσιμες αποδείξεις για να ζητήσει διαζύγιο.

ΤΟΚΙΟ Τη σκοτεινή δράση των «ουακαρεσασέγια», των επαγγελματιών που «στήνουν» διαζύγια και απολύσεις κατά παραγγελία και επ΄ αμοιβή, έφερε στο φως της δημοσιότητας μια υπόθεση δολοφονίας στην Ιαπωνία.

Η ιστορία του Τακάσι Κουαμπάρα, οοποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 ετών για τον στραγγαλισμό της ερωμένης του ΡίεΙσοχάτα , θα μπορούσε να είναι ένα συνηθισμένο έγκλημα πάθους. Μόνο που, όπως αποδείχθηκε, ο Κουαμπάρα είχε προσληφθεί από τον σύζυγο της άτυχης 32χρονης μητέρας δύο παιδιών για να την αποπλανήσει και να παραδώσει στον άνδρα της πειστήρια για την παράνομη σχέση, ώστε να έχει εκείνος βάσιμες αποδείξεις για να ζητήσει διαζύγιο.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν απλώς μια δουλειά. Στην πορεία όμως την ερωτεύτηκα πραγματικά. Ελεγα συνεχώς ψέματα από φόβο μήπως με μισήσει. Είχα στριμωχτεί στη γωνία. Ακόμη την αγαπάω» ομολόγησε στο δικαστήριο.

Ο Κουαμπάρα είχε πλησιάσει δήθεν τυχαία την Ισοχάτα σε ένα σουπερμάρκετ. Αρχισε να τη φλερτάρει χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα. Σύντομα έγιναν εραστές και τότε ένας συνάδελφος του Κουαμπάρα φρόντισε να τους φωτογραφίσει την ώρα που έμπαιναν σε ένα «ροζ» ξενοδοχείο και να στείλει τις φωτογραφίες στον σύζυγο.

Το διαζύγιο βγήκε λίγους μήνες αργότερα, το 2007. Στο μεταξύ το παράνομο ζευγάρι είχε ερωτευθεί πραγματικά. Ολα τελείωσαν τον Απρίλιο του 2009, όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια για το ποιόν του Κουαμπάρα και τις συνθήκες της γνωριμίας τους. Το ζευγάρι είχε έναν έντονο διαπληκτισμό, ο οποίος κατέληξε στον στραγγαλισμό της νεαρής γυναίκας. Ο Κουαμπάρα παραδόθηκε στην αστυνομία την ίδια ημέρα.

Στην ιαπωνική κοινωνία, όπου η ευγένεια, η αυτοσυγκράτηση και η αποφυγή των κατά πρόσωπο αντιπαραθέσεων αποτελούν υψηλές αξίες, η βιομηχανία των «ουακαρεσασέγια» ανθεί από τη δεκαετία του 1980. Εταιρείες με ονόματα όπως «Μυστική Υπηρεσία Κυριών» διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους στο Διαδίκτυο και έχουν γίνει θέμα δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς. Αντί αμοιβής που μπορεί να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ υπόσχονται να διαλύσουν με διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα όποια ερωτική σχέση επιθυμεί ο πελάτης ή να φροντίσουν να παραιτηθεί ένας εργαζόμενος ώστε να μη χρειαστεί να τον απολύσει ο εργοδότης του.

Απασχολούν πλήθος εργαζομένους οι οποίοι κινούνται σε μια «γκρίζα» περιοχή μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, και χρησιμοποιούν παρακολουθήσεις, εξαπατήσεις, εκβιασμούς, δωροδοκίες και άλλα δόλια μέσα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Με έδρες κυρίως στο Τόκιο και στην Οσάκα, οι εταιρείες των «ουακαρεσασέγια» έχουν ετήσιο τζίρο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που απαλύνει τις οποίες ηθικές αναστολές έχουν για τη δουλειά που κάνουν. Οι ίδιοι λένε ότι η επιτυχία τους οφείλεται στη συναισθηματική ανωριμότητα, στην αδυναμία διαχείρισης της σεξουαλικής απελευθέρωσης των Ιαπώνων και στην αυξανόμενη επιθυμία τους να μεταθέτουν τις ευθύνες και τα προβλήματά τους, ακόμη και για κάτι τόσο προσωπικό όσο μια ερωτική σχέση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk