ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Αλλάζει τα πλάνα του Ζαγοράκη η οπαδική απροθυμία για κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου

Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η ανταπόκριση του οπαδικού κοινού του ΠΑΟΚ στη δημόσια διάθεση των μετοχών της ΠΑΕ. Ως χθες, προτελευταία ημέρα της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15,3 εκατ. ευρώ, το συνολικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί δεν ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ. Και όσο και αν η διοίκηση του Δικεφάλου του Βορρά προσπάθησε επικοινωνιακά να αναδείξει την ανάγκη συμμετοχής των οπαδών στο νέο εγχείρημα… αιμοδότησης του ταμείου της ΠΑΕ, σήμερα, τελευταία ημέρα, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το ποσό που θα συγκεντρωθεί είναι ζήτημα αν ξεπεράσει τις 400.

Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η ανταπόκριση του οπαδικού κοινού του ΠΑΟΚ στη δημόσια διάθεση των μετοχών της ΠΑΕ. Ως χθες, προτελευταία ημέρα της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15,3 εκατ. ευρώ, το συνολικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί δεν ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ.

Και όσο και αν η διοίκηση του Δικεφάλου του Βορρά προσπάθησε επικοινωνιακά να αναδείξει την ανάγκη συμμετοχής των οπαδών στο νέο εγχείρημα… αιμοδότησης του ταμείου της ΠΑΕ, σήμερα, τελευταία ημέρα, με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το ποσό που θα συγκεντρωθεί είναι ζήτημα αν ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ.

Από το εγχείρημα «Γίνε κομμάτι του ΠΑΟΚ» ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης προσδοκούσε να καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το συνολικό άνοιγμα των 2,3 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα περίοδο, αλλά τώρα βλέπει ότι τα δεδομένα αλλάζουν.

Συνεπώς και τα σχέδιά του, πόσω μάλλον που προέκυψε ακόμη ένα «καυτό» ζήτημα με την απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει τους επαγγελματίες αθλητές σε ποσοστό 40% από 20% που ίσχυε ως τώρα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να αυξήσει τις μεικτές αποδοχές των ποδοσφαιριστών και εκείνοι με τη σειρά τους να καταβάλλουν τον αναλογούντα επιπλέον φόρο στο κράτος. Ως σήμερα η ομάδα πλήρωνε τον παίκτη και κατέβαλλε η ίδια το 20% που προβλεπόταν ως φόρος του ποδοσφαιριστή.

Σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ αναζητεί χρήματα για να καλύψει το άνοιγμα της αγωνιστικής σεζόν που διανύουμε υπάρχει δεδηλωμένη αδυναμία να καλυφθεί το επιπλέον 20% του συνολικού μπάτζετ. Αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο την περίπτωση του ΠΑΟΚ αλλά και τις υπόλοιπες 15 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Απλώς στην παρούσα φάση ο Δικέφαλος του Βορρά είναι μεταξύ εκείνων που αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο κ. Ζαγοράκης θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσει μια σειρά επαφές για να μειώσει τα «βαριά συμβόλαια» της επόμενης περιόδου. Αυτή η συζήτηση ασφαλώς δεν πρόκειται να γίνει πριν από τα πλέι οφ, αφού από την τελική κατάταξη θα εξαρτηθεί εν πολλοίς ο προγραμματισμός για το επόμενο πρωτάθλημα, η παραμονή του πορτογάλου τεχνικού κ. Φερνάντο Σάντος και σε ποιον βαθμό θα είναι διατεθειμένος να συναινέσει στο να προχωρήσει η διοίκηση σε περικοπή συμβολαίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk