Τα Κούλουμα «πάγωσαν» το φορο-νομοσχέδιο

Η σπουδή της πλειονότητας των βουλευτών να… γιορτάσουν πρόωρα την Αποκριά και τα Κούλουμα ανέβαλε για την προσεχή Τρίτη την ψήφιση του- κατά τα άλλα- επείγοντος νομοσχεδίου για την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και έφερε στο προσκήνιο την πλήρη ασυνεννοησία των κοινοβουλευτικών αξιωματούχων της ΝΔ και τον διαγκωνισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΛΑΟΣ. Ηρκεσε, ωστόσο, μια φήμη ότι ο ΛΑΟΣ προετοίμαζε μία ακόμη πρωτοβουλία που θα εξέθετε τους… συγκατοίκους …

Τα Κούλουμα «πάγωσαν»  το φορο-νομοσχέδιο | tovima.gr

Η σπουδή της πλειονότητας των βουλευτών να… γιορτάσουν πρόωρα την Αποκριά και τα Κούλουμα ανέβαλε για την προσεχή Τρίτη την ψήφιση του- κατά τα άλλα- επείγοντος νομοσχεδίου για την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και έφερε στο προσκήνιο την πλήρη ασυνεννοησία των κοινοβουλευτικών αξιωματούχων της ΝΔ και τον διαγκωνισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΛΑΟΣ.

Ηρκεσε, ωστόσο, μια φήμη ότι ο ΛΑΟΣ προετοίμαζε μία ακόμη πρωτοβουλία που θα εξέθετε τους… συγκατοίκους της «γαλάζιας» πολυκατοικίας, υποβάλλοντας αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία ώστε να εκμεταλλευθεί την απουσία βουλευτών της ΝΔ για να δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση και «συναγερμός» σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Εμμ. Κεφαλογιάννης προκειμένου να προλάβει το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη άρχισε να συλλέγει υπογραφές για να προκαλέσει το δικό του κόμμα την ονομαστική ψηφοφορία, όπως και έκανε υποβάλλοντας αίτημα με 15 «γαλάζιες» υπογραφές. Την ίδια ώρα, ωστόσο, στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και ανάμεσά τους ο κ. Ι. Τραγάκης – που παρίσταται εκπροσωπών τη ΝΔ- ομοφωνούσαν ότι εφόσον ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία αυτή θα διεξαχθεί την Τρίτη.

Στο πλαίσιο αυτής της ομοφωνίας ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος επιστρέφοντας στην έδρα άρχισε να διαβάζει τα ονόματα των βουλευτών που είχαν υπογράψει το αίτημα του κ. Κεφαλογιάννη, προκαλώντας τη μήνη του τελευταίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος έδειξε να μην ήταν ενήμερος για τη συναίνεση του κ. Τραγάκη, διαμαρτυρήθηκε εντόνως για παραβίαση του Κανονισμού, ο οποίος ρητώς προβλέπει ότι τα κατεπείγοντα νομοσχέδια ψηφίζονται στην ίδια συνεδρίαση, ενώ «λάδι στη φωτιά» έριξε ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσής που χαρακτήρισε «σκορποχώρι» τη «γαλάζια» ΚΟ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk