ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Σωτηρία

Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Το έλλειμμα των Ταμείων στα στομάχια των άφαντων τρωκτικών. Των εισφοροφυγάδων. Των διαπλεκόμενων με τα ομόλογα τζογαδόρων πολιτικών. Των χρηματιστηριακών. Των εταιρειών που χρωστάνε ένα σκασμό. Των αεριτζήδων και των λαμόγιων. Κάθε οικονομολόγος το βεβαιώνει στο λεπτό. Αν δηλώνανε τη μαύρη εργασία, κανένα πρόβλημα με σύνταξη, περίθαλψη και Υγεία. Αυτή η νομιμότητα. Αυτή η στοιχειώδης ισονομία. Αυτή η Ηθική. Αυτή η υποχρέωση η δημοκρατική. Γι΄ αυτό απαλλάχτηκε η χώρα από τον Καραμανλή.

Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Το έλλειμμα των Ταμείων στα στομάχια των άφαντων τρωκτικών. Των εισφοροφυγάδων. Των διαπλεκόμενων με τα ομόλογα τζογαδόρων πολιτικών.

Των χρηματιστηριακών. Των εταιρειών που χρωστάνε ένα σκασμό. Των αεριτζήδων και των λαμόγιων. Κάθε οικονομολόγος το βεβαιώνει στο λεπτό. Αν δηλώνανε τη μαύρη εργασία, κανένα πρόβλημα με σύνταξη, περίθαλψη και Υγεία. Αυτή η νομιμότητα. Αυτή η στοιχειώδης ισονομία.

Αυτή η Ηθική. Αυτή η υποχρέωση η δημοκρατική. Γι΄ αυτό απαλλάχτηκε η χώρα από τον Καραμανλή. Αυτή η υπόσχεση η κυβερνητική. Ομως αληθινή Δικαιοσύνη μόνο στα νεκροταφεία. Κι έτσι όπως πάει το πράγμα, διόλου απίθανο σύνταξη στα εβδομήντα. Θα τη λαμβάνεις και την επομένη, τσουπ!, στον Παράδεισο θα αποκάμεις. Τρύπια συνταξιοδότηση, τρύπια κοινωνία. Τρύπια κοινωνία, διάτρητη η πατρίδα. Εντάξει. Για τη σωτηρία της τιμίας πλην φτωχής Ελλάδας να δουλεύουμε όπως στον Μεσαίωνα τον κανιβαλικό. Για να βελτιώσουμε το μέλλον το ζοφερό. Ακόμη και ως τα εκατό. Με πατερίτσες. Με τον παπά και τον σταυρό. Με φέρετρο και τάφο ανοιχτό. Με ό,τι θες. Αρκεί η πατρίδα να μη γίνει κεφτές.

Ελα όμως που το ένα φέρνει το άλλο και το χειρότερο γίνεται ακόμη πιο μεγάλο. Γιατί η θέση που καταλαμβάνει ο εξηνταφεύγα στέλνει τον Νέο να «απολαμβάνει» καφενείο, ανεργία, πεζοδρόμιο και να εκσφενδονίζει καμιά πέτρα. Γιατί το αποτέλεσμα αρχαία τραγωδία. Στα ΚΑΠΗ η χώρα η φτωχή. Με Αλτσχάιμερ θα δουλεύει η παραγωγή. Με αρθριτικά, καρδιοπάθειες, ρευματισμούς η δημιουργία η εργασιακή. Με την παντόφλα ο εκσυγχρονισμός, η φαντασία και η ταχύτητα η ευρωπαϊκή. Δηλαδή η χώρα στην εντατική. Με βούλα υπουργική. Τι σημαίνει αυτό; Κάτι το διαστροφικό. Το απίστευτο. Το καταστροφικό. Ολοταχώς προς τη φθορά και την παρακμή. Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο. Για την πατριωτική τιμή!

ddanikas@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk