Δικαίωση γερμανού φοροφυγάδος

Χαράς ευαγγέλια για τους φοροφυγάδες. Το Πρωτοδικείο του Βαντούζ (Λιχτενστάιν) καταδίκασε την τράπεζα Fiduco σε πληρωμή αποζημίωσης ύψους 7,3 εκατ. ευρώ σε έναν 68χρονο γερμανό κτηματομεσίτη- έναν σεσημασμένο φοροφυγάδα. Ο λόγος: Η τράπεζα παρέλειψε να τον ειδοποιήσει εγκαίρως ότι το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε έναν ηλεκτρονικό δίσκο CD με τα ονόματα εκατοντάδων φοροφυγάδων, που είχε πέσει στα χέρια των γερμανικών αρχών. Ετσι δεν πρόλαβε να μηνύσει εαυτόν- για να μπορέσει έτσι να αποφύγει τις βαρύτερες συνέπειες του νόμου-, με αποτέλεσμα το δικαστήριο του Μπόχουμ να τον καταδικάσει το 2008 σε διετή φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο 7,5 εκατ.

Δικαίωση  γερμανού  φοροφυγάδος | tovima.gr

Χαράς ευαγγέλια για τους φοροφυγάδες. Το Πρωτοδικείο του Βαντούζ (Λιχτενστάιν) καταδίκασε την τράπεζα Fiduco σε πληρωμή αποζημίωσης ύψους 7,3 εκατ. ευρώ σε έναν 68χρονο γερμανό κτηματομεσίτη- έναν σεσημασμένο φοροφυγάδα. Ο λόγος: Η τράπεζα παρέλειψε να τον ειδοποιήσει εγκαίρως ότι το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε έναν ηλεκτρονικό δίσκο CD με τα ονόματα εκατοντάδων φοροφυγάδων, που είχε πέσει στα χέρια των γερμανικών αρχών. Ετσι δεν πρόλαβε να μηνύσει εαυτόν- για να μπορέσει έτσι να αποφύγει τις βαρύτερες συνέπειες του νόμου-, με αποτέλεσμα το δικαστήριο του Μπόχουμ να τον καταδικάσει το 2008 σε διετή φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο 7,5 εκατ. ευρώ.

Η καταδίκη αυτή ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους φοροφυγάδες, οι οποίοι θεωρούν εαυτούς ζημιωμένους από την «ολιγωρία» της Fiduco και άλλων τραπεζών που δίνουν καταφύγιο σε φοροφυγάδες. Η Fiduco δήλωσε πάντως ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση, επειδή θεωρεί ότι τα πρόστιμα της εφορίας δεν μπορούν να ακυρώνονται από τα δικαστήρια. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται λοιπόν τώρα στο αποτέλεσμα της έφεσης, η οποία αν απορριφθεί θα δώσει στους φοροφυγάδες τη δυνατότητα να εμφανίζονται ως «θύματα» ανεύθυνων τραπεζιτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk