Αύξηση 6,3% για τον εισαγόμενο πληθωρισμό

Αύξηση 6,3% σημείωσε ο εισαγόμενος πληθωρισμός στα βιομηχανικά προϊόντα τον Δεκέμβριο του 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου του 2008. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις που προκαλεί η αύξηση της φορολογίας των καυσίμων αναμένεται να επιβαρύνει και τον δείκτη τιμών καταναλωτή το προσεχές διάστημα. «Οι αυξήσεις στις τιμές των καύσιμων και ιδιαίτερα του πετρελαίου κίνησης θα προκαλέσουν ανατιμήσεις σε πολλά καταναλωτικά…

Αύξηση 6,3% για τον  εισαγόμενο πληθωρισμό | tovima.gr

Αύξηση 6,3% σημείωσε ο εισαγόμενος πληθωρισμός στα βιομηχανικά προϊόντα τον Δεκέμβριο του 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου του 2008. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις που προκαλεί η αύξηση της φορολογίας των καυσίμων αναμένεται να επιβαρύνει και τον δείκτη τιμών καταναλωτή το προσεχές διάστημα.

«Οι αυξήσεις στις τιμές των καύσιμων και ιδιαίτερα του πετρελαίου κίνησης θα προκαλέσουν ανατιμήσεις σε πολλά καταναλωτικά αγαθά» δήλωσε χθες ο κ. Β. Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η αύξηση του γενικού δείκτη τιμών εισαγωγών κατά 6,3% τον Δεκέμβριο του 2009 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2008 οφείλεται στην αύξηση κατά 0,7% στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων από χώρες της ευρωζώνης και στη μεγάλη αύξηση κατά 12,5% του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης και ειδικά την Κίνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk