αντιεξουσιαστικά

Εισερχόμενος στην προχθεσινή γενική συνέλευση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο εφοπλιστής κ. Π. Τσάκος χαιρετούσε όποιον συναντούσε με την ατάκα: «Καλησπέρα. Μόλις ήρθα από την Κύπρο»! Φυσικά, ουδείς εκ των παρισταμένων δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει από πού γύρισε ο κ. Τσάκος και έτσι σε όλους προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι τους ενημέρωνε σχετικά με το από πού ήρθε. Ο κ. Τσάκος όμως επέμενε να ενημερώνει τους πάντες στη γενική συνέλευση ότι μόλις ήρθε από την Κύπρο και ξαφνικά κάποιοι εκ των παρισταμένων άρχισαν να χαμογελούν με νόημα.

Αλλος για Κύπρο;
Εισερχόμενος στην προχθεσινή γενική συνέλευση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ο εφοπλιστής κ. Π. Τσάκος χαιρετούσε όποιον συναντούσε με την ατάκα: «Καλησπέρα. Μόλις ήρθα από την Κύπρο»! Φυσικά, ουδείς εκ των παρισταμένων δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει από πού γύρισε ο κ. Τσάκος και έτσι σε όλους προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι τους ενημέρωνε σχετικά με το από πού ήρθε.

* * *
Ο κ. Τσάκος όμως επέμενε να ενημερώνει τους πάντες στη γενική συνέλευση ότι μόλις ήρθε από την Κύπρο και ξαφνικά κάποιοι εκ των παρισταμένων άρχισαν να χαμογελούν με νόημα…

Τον γρίφο έλυσε παριστάμενος, ο οποίος ενημέρωσε τους υπολοίπους ότι ο κ. Τσάκος- με κομψό τρόπο και με χιούμορ- απαντούσε εμμέσως πλην σαφώς σε όλους εκείνους που λένε ότι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα και οι οποίοι άφηναν να διαρρεύσει στην Ακτή Μιαούλη πως ο καπετάν Παναγιώτης τα μαζεύει και φεύγει για… Κύπρο.

* * *
Βέβαια ο άνθρωπος δεν τα μαζεύει και δεν πάει πουθενά, για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, γιατί δεν έχει κανέναν λόγο να πάει κάπου εκτός Ελλάδος και, δεύτερον, γιατί η Κύπρος καλή, χρυσή και άγια, αλλά είναι κομματάκι μακριά από τη Χίο, και στην περίπτωσή του ό,τι είναι μακριά από τη Χίο… δεν παίζει. Με το ζόρι τον κρατάνε στην Αθήνα, πού να πάει και στην Κύπρο;

* * *
Πάντως με την Κύπρο κάτι γίνεται και όπως πληροφορείται η στήλη μάλλον κάποιοι θα έρθουν στην Αθήνα αντί να πάει αυτός στη Μεγαλόνησο. Διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα κλειστά συμφέροντα του ομίλου Τσάκου, αλλά και με την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία και το επίπεδο της τεχνογνωσίας της. Συμφωνίες
Η πρωτοβουλία του κ. Α. Βγενόπουλου (σκίτσο) για συγχώνευση της Οlympic Αir με την Αegean- άσχετα από την κατάληξή της- είναι όπως μαθαίνει η στήλη η πρώτη από μια σειρά επιχειρηματικές κινήσεις που έχει προετοιμάσει όλον αυτό τον καιρό ο επικεφαλής του ομίλου της ΜΙG.

* * *
Και αν αυτό το deal γίνεται από ανάγκη και των δύο πλευρών για μείωση του κόστους, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της ΜΙG αναφέρουν ότι με την ολοκλήρωση της έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου των 402 εκατ. ευρώ η ΜΙG θα είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε άλλες πιο επιθετικές συμφωνίες.

Συναντήσεις
Επιχειρηματικές συναντήσεις είχε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγήςκ. Ι. Μανιάτης στο υπουργείο. Αρχικά είδε τον αντιπρόεδρο της Βarclays κ. Σάιρους Αρνταλάν και τη διευθύντρια της εταιρείας κυρία Ξένια Βασιλειάδη για τις διεθνείς δραστηριότητες της ξένης εταιρείας, σε θέματα εμπορίας ρύπων του θερμοκηπίου.

* * *
Αργότερα είδε τον κ. Τζιοβάνι Πιζάνι, αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ιταλικής ΕΝΕL, η οποία είναι η ΔΕΗ της γειτονικής χώρας. Θέμα της συνάντησης ήταν η διερεύνηση για την ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και ζητήματα φυσικού αερίου. Καλές οι κουβέντες και τα ταξιδάκια, αγαπητοί ξένοι μας, αλλά κάντε και καμιά επένδυση γιατί χανόμαστε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk