Ούτε ευρώ σε «σωματείο-μαϊμού» – Αναβάθμιση αθλημάτων και κατάργηση 32 επιτροπών ανακοίνωσε ο γγ Αθλητισμού

Αλλαγές στην κατάταξη αθλημάτων στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό και κατάργηση 32 επιτροπών και ομάδων εργασίας της ΓΓΑ, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε «σωματείο-μαϊμού».

Αλλαγές στην κατάταξη αθλημάτων στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό και κατάργηση 32 επιτροπών και ομάδων εργασίας της ΓΓΑ, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε «σωματείο-μαϊμού».

Αναφερόμενος ο κ.Μπιτσαξής στις αλλαγές που έγιναν στην κατάταξη αθλημάτων στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό, τόνισε:

«Τα Ολυμπιακά αθλήματα τριάθλου, χόκεϊ επί χόρτου, παγοδρομιών και μπάντμιντον αναβαθμίζονται, κατά αποδοχή της σχετικής εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζονται σε αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με στοχευμένη κρατική συνδρομή.

»Παράλληλα, η χιονοδρομία περνάει στα κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα, ενώ αναβαθμίζεται και το τένις από την Γ’ στην Β’ κατηγορία, συμπεριλαμβανόμενο πλέον στα αθλήματα εθνικού αθλητικού ενδιαφέροντος.

»Ταυτόχρονα, η πυγμαχία από την Β’ κατηγορία περνάει στην Γ’, εντάσσεται, δηλαδή, στα κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα. Κι αυτό οφείλεται στη διαχειριστική εικόνα που παρουσιάζει η ομοσπονδία του αθλήματος. Είναι, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στην Β’ κατηγορία».

Όσον αφορά το διάλογο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο κ.Μπιτσαξής υπογράμμισε: «Η ΕΟΕ έχει την άποψη ότι ο αθλητικός σχεδιασμός είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ευλόγως η Πολιτεία έχει προβεί σε κατηγοριοποιήσεις. Η ΕΟΕ εξέφρασε και την άποψη ότι πρέπει τα Ολυμπιακά αθλήματα να χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία. Εχουμε τη θέση, όμως, ότι ένα άθλημα δεν πρέπει να χρηματοδοτείται από την Πολιτεία, επειδή είναι Ολυμπιακό».

Σχετικά με το θέμα της κατάργησης 32 επιτροπών και ομάδων εργασίας της ΓΓΑ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, τόνισε: «Οι επιτροπές αυτές κόστισαν συνολικά από το 2005 πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά. Ενα ποσό, που αποτελεί την ετήσια επιχορήγηση ολόκληρου του ελληνικού σωματειακού αθλητισμού».

Ο κ.Μπιτσαξής έκανε, μεταξύ άλλων, αναφορά στο θέμα του διαλόγου για το ποδόσφαιρο με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, υπογραμμίζοντας: «Ο διάλογος αυτός πλησιάζει προς το τέλος του και ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αποδέχθηκα την πρόταση της Σούπερ Λίγκ να παραβρεθώ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στις 18 Φεβρουαρίου».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, ενώ όσον αφορά το θέμα της παρουσίας αστυνομικών στα γήπεδα, επισήμανε: «Δυστυχώς, είναι απαραίτητη ακόμα».

Τέλος, σχετικά με το θέμα που αφορά τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας αθλητών -οι οποίοι έχουν σημειώσει μεγάλη διάκριση- προκειμένου να διοριστούν στο Δημόσιο, ο κ.Μπιτσαξής τόνισε:

«Η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει πτυχές που επανεκτιμώνται από την κυβέρνηση. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1700 διορισμοί αθλητών στο Δημόσιο, ενώ το φαινόμενο της αργομισθίας είναι πολύ έντονο.

»Και το φαινόμενο αυτό πρέπει να εκλείψει. Ο Ελληνας πολίτης δεν μπορεί να δεχθεί ότι κάποιος αθλητής κάνει κατάχρηση του προνομίου αυτού και είναι αργόμισθος. Δεν υπάρχουν περιθώρια αργομισθιών στην ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk