Στον «πάτο» της κατάταξης

Η Ελλάδα ανεπίδεκτη μαθήσεως στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Καταλαμβάνει την προτελευταία θέση μεταξύ 25 ανεπτυγμένων χωρών σε όλο τον κόσμο

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την προτελευταία θέση μεταξύ 25 ανεπτυγμένων χωρών σε όλο τον κόσμο ως προς την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, δείχνει ο πίνακας που συντάχθηκε στο London Business School για λογαριασμό της Nokia Siemens Networks.

Ο Πίνακας Επιδόσεων Συνδεσιμότητας του καθηγητή Λίοναρντ Ουέιβερμαν μέτρησε δεκάδες παραμέτρους, όπως οι τεχνολογικές δεξιότητες και η χρήση της τεχνολογίας επικοινωνιών, για να δημιουργήσει δύο ξεχωριστές λίστες για 25 ανεπτυγμένες και 25 αναπτυσσόμενες χώρες.

Τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη των ανεπτυγμένων χωρών καταλαμβάνουν χώρες της ανατολικής και νότιας Ευρώπης. Κατά σειρά, η Ισπανία (δείκτης συνδεσιμότητας 3,49), η Πορτογαλία (3,02), η Ουγγαρία (2.72), η Ελλάδα (2,62) και η Πολωνία (2,49).

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εκτεταμένες προκλήσεις συνδεσιμότητας» εκτιμούν οι συντάκτες της μελέτης.

Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται οι ΗΠΑ (7,71), η Σουηδία (7,47), η Δανία (7,18), η Ολλανδία (6,75) και η Νορβηγία (6,51), ενώ στην έκτη θέση η Βρετανία (6,44).

Τα νέα στοιχεία δεν είναι συγκρίσιμα με τον αντίστοιχο πίνακα του 2008 λόγω αλλαγών στη μεθοδολογία και στα σετ δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν. Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές, ο δείκτης συνδεσιμότητας της μελέτης χρησιμοποιείται ήδη από κυβερνήσεις για το σχεδιασμό στρατηγικών καινοτομίας.

Όσαν αφορά τη λίστα των αναπτυσσόμενων χωρών, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μαλαισία χάρη στην καλή συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Νότιος Αφρική και η Χιλή, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Νιγηρία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk