Πώς κρίνουν οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα

Στο κυνήγι των αποδείξεων έχει επιδοθεί η συνταξιούχος κυρία Αντωνία Μελλή. «Μαζεύουμε τα πάντα,από αγορές ρούχων, μικροσυσκευών, βιβλίων και βέβαια από τα σουπερμάρκετ». Εχει όμως δυσαρεστηθεί από την εξαίρεση των αποδείξεων που αφορούν τις παροχές των ΔΕΚΟ. «Είναι ένα από τα σημαντικότερα έξοδα του νοικοκυριού.Ειδικά για τους χαμηλόμισθους θα έπρεπε ίσως να υπάρξει ειδικότερη ρύθμιση συνυπολογισμού τους». Πάντως δηλώνει απογοητευμένη από το σύνολο των ρυθμίσεων. «Δεν νομίζω ότι θα πιάσουν τα μεγάλα “ψάρια” της φοροδιαφυγής.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΕΛΛΗ, συνταξιούχος
«Γιατί όχι αποδείξεις από τις ΔΕΚΟ;»
Στο κυνήγι των αποδείξεων έχει επιδοθεί η συνταξιούχος κυρία Αντωνία Μελλή. «Μαζεύουμε τα πάντα,από αγορές ρούχων, μικροσυσκευών, βιβλίων και βέβαια από τα σουπερμάρκετ». Εχει όμως δυσαρεστηθεί από την εξαίρεση των αποδείξεων που αφορούν τις παροχές των ΔΕΚΟ. «Είναι ένα από τα σημαντικότερα έξοδα του νοικοκυριού.Ειδικά για τους χαμηλόμισθους θα έπρεπε ίσως να υπάρξει ειδικότερη ρύθμιση συνυπολογισμού τους». Πάντως δηλώνει απογοητευμένη από το σύνολο των ρυθμίσεων. «Δεν νομίζω ότι θα πιάσουν τα μεγάλα “ψάρια” της φοροδιαφυγής. Το βάρος στους συνεπείς φορολογικά θα πέσει, και αυτοί είναι οι εκ των προτέρων ελέγξιμοι μισθωτοί και συνταξιούχοι».

Ι. ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ, δημόσιος υπάλληλος
«Το κράτος να ελέγξει τους φοροφυγάδες»

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις ο κ. Ι. Αλμπανίδης και η σύζυγός του, δημόσιοι υπάλληλοι το επάγγελμα. «Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε αποδείξεις, αλλά τελικά ποιες πραγματικά θα συνυπολογιστούν δεν είναι ξεκάθαρο. Μπορεί εν τέλει όλη αυτή η σπουδή να αποδειχθεί ότι έγινε για το τίποτα» σημειώνουν. Ο κ. Αλμπανίδης επισημαίνει πάντως ότι «πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν κόβουν απόδειξη, παρά τις αιτήσεις που θα δεχθούν ή τη σχετική παράκληση. Εδώ πλέον σταματά η όποια ευθύνη έχει μετατοπιστεί στους δικούς μας ώμους και αρχίζει η ευθύνη του κράτους να ελέγξει τους φοροφυγάδες ή τους παρανομούντες» . Και ο κ. Αλμπανίδης θα ήθελε να υπολογίζονται οι αποδείξεις από τις ΔΕΚΟ.

Π. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ενοικιαστής περιπτέρου
«Ναι» σε ταμειακές στα περίπτερα

«Ναι» στην τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα περίπτερα ψηφίζει ο ενοικιαστής ενός από αυτά κ. Π. Γιαννόπουλος, αλλά αναρωτιέται «αν αυτό θα σημαίνει και διευκολύνσεις στις συνθήκες εργασίας». «Τα περίπτερα είναι χώροι 1,5 επί 1,5, πού θα χωρέσει το εμπόρευμα, η ταμειακή, εμείς» αναφέρει. Ο κ. Γιαννόπουλος υποστηρίζει ότι πρέπει να επανεξεταστούν τα όρια χωροθέτησης των περιπτέρων, καθώς «εντελώς εσφαλμένα τα χαρακτηρίζουν “σύγχρονα σουπερμάρκετ”». Οσον αφορά τη φορολογητέα ύλη στα κέρδη ενός περιπτέρου, σημειώνει ότι «ήδη το κράτος παίρνει σχεδόν το 66% από τα τσιγάρα, το βασικό προϊόν που πωλείται στα περίπτερα, και έρχεται κατόπιν και φορολογεί επιπρόσθετα το καθαρό κέρδος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk