ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Απατεώνες

Η απάτη χάρισμα μοναδικό. Αναντικατάστατο. Προσοδοφόρο. Εξαιρετικό. Καλύτερα μέτριος και ανήθικος παρά ικανός και τίμιος. Εχεις δει κανέναν να βγάζει τον αγλέουρα με τον ιδρώτα του προσώπου του; Ούτε μισό. Η ραδιουργία και η δολοπλοκία πορεύονται με τον πλούτο, τη δόξα και την επιτυχία. Είσαι, ας πούμε, μεγαλοστέλεχος κρατικό. Περιορισμένων αντιλήψεων. Ομως εξαιρετικών γνωριμιών. Και κομματικών. Και επιχειρηματικών. Τουτέστιν, τα παίρνεις κάτω από το τραπέζι το γνωστό. Γιατί πώς αλλιώς εσύ ο μετριοτίποτας θα γίνεις αρχηγός; Με το Ευαγγέλιο και τον σταυρό; Πάμε τώρα στο ψητό.

Η απάτη χάρισμα μοναδικό. Αναντικατάστατο.

Προσοδοφόρο. Εξαιρετικό. Καλύτερα μέτριος και ανήθικος παρά ικανός και τίμιος. Εχεις δει κανέναν να βγάζει τον αγλέουρα με τον ιδρώτα του προσώπου του; Ούτε μισό. Η ραδιουργία και η δολοπλοκία πορεύονται με τον πλούτο, τη δόξα και την επιτυχία. Είσαι, ας πούμε, μεγαλοστέλεχος κρατικό. Περιορισμένων αντιλήψεων.

Ομως εξαιρετικών γνωριμιών. Και κομματικών.

Και επιχειρηματικών. Τουτέστιν, τα παίρνεις κάτω από το τραπέζι το γνωστό. Γιατί πώς αλλιώς εσύ ο μετριοτίποτας θα γίνεις αρχηγός; Με το Ευαγγέλιο και τον σταυρό; Πάμε τώρα στο ψητό. Οι γνωριμίες εξασφαλίζουν μέλλον και παρόν. Γιατί έτσι και σε απολύσουν από την ΕΡΤ, ας πούμε, από την οποία έχεις καταβροχθίσει έναν σκασμό. Ετσι λοιπόν και απαλλαγούν από τη σπουδαία υπηρεσία που έχεις προσφέρει σ΄ αυτόν τον ευάερο και ευήλιο οργανισμό, την επομένη οι φίλοι θα σε φροντίσουν χωρίς να χάσουν λεπτό. Δίνεις; Παίρνεις. Δεν δίνεις; Δεν παίρνεις. Πώς λέμε «αυτός ο πολιτικός πέθανε στην ψάθα σας χαζός»; Καλά να πάθει ο μακάκας ο ηθικός. Ποτέ διά της ευθείας. Πάντα διά της υπόγειας γνωριμίας. Αποτέλεσμα; Αλλα λες, άλλα σκέφτεσαι, άλλα κάνεις. Με ειλικρίνεια μηδενική. Με προοπτική εντελώς συμφεροντολογική. Ετσι υπονομεύονται οι φιλίες. Ετσι νοσηρές οι σχέσεις. Ετσι το συμφέρον και η χυδαία λογική σκοτώνουν το αίσθημα και κάθε ανθρώπινη, άγραφη Αρχή. Γι΄ αυτό η Νεολαία της ανεργίας, της ωρομισθίας και των επτακοσίων euros είναι έτοιμη να εκραγεί. Μοναδικό πλεονέκτημα η διαπλοκή. Πτυχίο διδακτορικό η γνωριμία η μεγαλοεπιχειρηματική. Εξασφαλισμένη με πλούσια ελέη η οικογενειακή, και των δισέγγονων ακόμη, η ζωή. Αν όμως είσαι ικανότατος και ηθικά σωστός, η Αγορά θα σ΄ αφήσει να πέσεις στο αχανές κενό. Είπατε ερευνητές και επιστήμονες; Λάθος. Εγκλημα και εθνική προδοσία μια τέτοια πορεία εκπαιδευτική. Πρωταθλητές στην απάτη πρέπει να βγάζει κάθε Ανώτατη Σχολή!

ddanikas@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk