Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός

Στις διεργασίες για στήριξη της ελληνικής οικονομίας το ενδιαφέρον των αγορών

Στις πολιτικές διεργασίες για την παροχή στήριξης στην Ελλάδα, καθώς και στα μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ, θα στραφεί σήμερα, Πέμπτη, το ενδιαφέρον των αγορών. Παράλληλα, σήμερα, ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

Στις διεργασίες για στήριξη της ελληνικής οικονομίας το ενδιαφέρον των αγορών | tovima.gr

Στις πολιτικές διεργασίες για την παροχή στήριξης στην Ελλάδα, καθώς και στα μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ, θα στραφεί σήμερα, Πέμπτη, το ενδιαφέρον των αγορών.

Οι αναλυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας για την ελληνική οικονομία και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για την προστασία των περιφερειακών οικονομιών της Ευρωζώνης από κερδοσκοπικές πιέσεις. Οι αγορές θέλουν να σταθμίσουν το είδος και τη διάρκεια του παρεμβατισμού, στον οποίο είναι διατεθειμένες να προβούν οι μεγάλες οικονομίες της Ζώνης του ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας και τα αποθέματα των εταιρειών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. Η Wall Street κατέγραψε χθες μικρή πτώση εν μέσω ανησυχιών για τη πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Τις πιέσεις τροφοδότησαν οι δηλώσεις του Διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπέν Μπερνάνκι ότι μεσοπρόθεσμα δεν αποκλείεται αύξηση του προεξοφλητικού επιτοκίου του δολαρίου υψηλότερα του 0,25%.

Στο τομέα των οικονομικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου σε Ευρώπη και ΗΠΑ ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις των Alcatel-Lucent, BT Group, Credit Suisse Group, DANONE, PepsiCo, Philip Morris, Portugal Telecom, Renault, Rio Tinto, TeliaSonera και Total.

Οι δηλώσεις Μπερνάνκι, για σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων νομισματικής πολιτικής συνέβαλαν πρόσκαιρα στην ενίσχυση του δολαρίου, πιέζοντας το ευρώ κάτω από το όριο του 1,37. Το ευρώ πιέσθηκε και από το κλίμα αβεβαιότητας όσον αφορά την έκβαση της σημερινής, κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Σήμερα το γιέν υποχωρούσε στα 123,93 ανά ευρώ από 123,56 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη.

Η αύξηση του δανεισμού από τις κινεζικές τράπεζες, τόνωσε τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις και οδήγησε σε άνοδο τις ασιατικές αγορές. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο έμεινε κλειστό.

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τα σχεδόν χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών. Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 1.078,95 δολ. η ουγγιά. Μεταβλητότητα διακρίνει την αγορά πετρελαίου, με την τιμή αργού να ενισχύεται στα 75 δολάρια το βαρέλι, μετά την πτώση της χαμηλότερα από τα 73 δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk