«Ξανασκεφθείτε το προτού αποστρατευθείτε»

Κύμα αιτήσεων αποστρατειών σημειώθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. τις παραμονές των εξαγγελιών για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Από τις αρχές του έτους ως χθες περισσότεροι από 370 αστυνομικοί διαφόρων βαθμών σε όλη τη χώρα είχαν υποβάλει αίτηση για αποχώρηση από το Σώμα. Ο αριθμός των εφετινών αιτήσεων είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι καθώς τις πρώτες 40 ημέρες του 2009 είχαν κατατεθεί περίπου 150 αιτήσεις. Προχθές το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από εντολή του υπουργού κ.

«Ξανασκεφθείτε το προτού αποστρατευθείτε» | tovima.gr

Κύμα αιτήσεων αποστρατειών σημειώθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. τις παραμονές των εξαγγελιών για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Από τις αρχές του έτους ως χθες περισσότεροι από 370 αστυνομικοί διαφόρων βαθμών σε όλη τη χώρα είχαν υποβάλει αίτηση για αποχώρηση από το Σώμα. Ο αριθμός των εφετινών αιτήσεων είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι καθώς τις πρώτες 40 ημέρες του 2009 είχαν κατατεθεί περίπου 150 αιτήσεις.

Προχθές το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από εντολή του υπουργού κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, υποχρεώθηκε να στείλει εγκύκλιο με τίτλο « Ανάκληση αιτήσεων απόλυσης αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων» , επιχειρώντας να καθησυχάσει τους αστυνομικούς που έχουν συμπληρώσει τα προβλεπόμενα έτη υπηρεσίας για να βγουν στη σύνταξη. Με την εγκύκλιο καλούνται όσοι κατέθεσαν αιτήσεις να το «ξανασκεφτούν» καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μείνουν «γυμνές» από προσωπικό αρκετές υπηρεσίες.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως «σύμφωνα με τις διατάξεις οι αστυφύλακες, υπαρχιφύλακες και αρχιφύλακες που υποβάλλουν αίτηση απόλυσης δικαιούνται, μέχρι την έκδοση της απόφασης απόλυσης από το αρμόδιο όργανο της Διοίκησης, να ανακαλέσουν εγγράφως την υποβληθείσα αίτηση». Επίσης επισημαίνεται ότι «τον τελευταίο καιρό δημιουργήθηκε κλίμα αβεβαιότητας» και πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου «λόγω αυξημένου υπηρεσιακού φόρτουδεν έχουν διεκπεραιώσει μέχρι σήμεραικανό αριθμό αιτήσεων απόλυσης των ενδιαφερομένων, παρέχοντας συνάμα ένα εύλογο χρονικό διάστημα για ωρίμανση της απόφασής τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk