Πλήξη μέχρι… θανάτου

ΛΟΝΔΙΝΟ Μπορεί κάποιος να πεθάνει από… βαρεμάρα; Και όμως μπορεί, όπως ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές. Ειδικοί του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο University College του Λονδίνου (UCL) είδαν ότι όσοι βαριούνται τη ζωή τους πεθαίνουν νωρίτερα σε σύγκριση με όσους παραμένουν ενεργητικοί και έχουν ενδιαφέροντα. Τα ευρήματα που αναμένεται να δημοσιευθούν στο επιστημονικό έντυπο «Ιnternational Journal of Εpidemiology» προέκυψαν ύστερα από μελέτη των απαντήσεων που είχαν δώσει 7.

ΛΟΝΔΙΝΟ Μπορεί κάποιος να πεθάνει από… βαρεμάρα; Και όμως μπορεί, όπως ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές. Ειδικοί του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο University College του Λονδίνου (UCL) είδαν ότι όσοι βαριούνται τη ζωή τους πεθαίνουν νωρίτερα σε σύγκριση με όσους παραμένουν ενεργητικοί και έχουν ενδιαφέροντα.

Τα ευρήματα που αναμένεται να δημοσιευθούν στο επιστημονικό έντυπο «Ιnternational Journal of Εpidemiology» προέκυψαν ύστερα από μελέτη των απαντήσεων που είχαν δώσει 7.524 δημόσιοι υπάλληλοι ηλικίας από 35 ως 55 ετών, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Πριν από δέκα μήνες οι επιστήμονες επανεξέτασαν τα στοιχεία σχετικά με αυτά τα άτομα και είδαν πόσα εξ αυτών πέθαναν μέσα στα τελευταία 25 χρόνια.

Διεπίστωσαν λοιπόν ότι στην ομάδα των εθελοντών που είχαν δηλώσει ότι έπλητταν στη ζωή τους, εμφανίζονταν και τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων. Ηταν αξιοσημείωτο ότι οι γυναίκες αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τους άνδρες, καθώς ένιωθαν πολύ συχνότερα πλήξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk