Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή

Ενα από τα μέτρα που πρόκειται να φέρει τα πάνω κάτω στη φορολογία όσων διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία αλλά δεν απολαμβάνουν τα ανάλογα εισοδήματα είναι η καθιέρωση αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού των δαπανών που απαιτούνται λόγω της κατοχής και χρήσης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων. Θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν ένα τεκμαρτό ετήσιο κόστος συντήρησης και λειτουργίας κατοικιών, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, εναέριων μέσων, πισινών, διδάκτρων, οικιακών βοηθών κ.ά. προκειμένου να εκτιμηθεί ένα τεκμαρτό εισόδημα ως ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.

Στο στόχαστρο  η φοροδιαφυγή | tovima.gr

Ενα από τα μέτρα που πρόκειται να φέρει τα πάνω κάτω στη φορολογία όσων διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία αλλά δεν απολαμβάνουν τα ανάλογα εισοδήματα είναι η καθιέρωση αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού των δαπανών που απαιτούνται λόγω της κατοχής και χρήσης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων. Θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν ένα τεκμαρτό ετήσιο κόστος συντήρησης και λειτουργίας κατοικιών, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, εναέριων μέσων, πισινών, διδάκτρων, οικιακών βοηθών κ.ά. προκειμένου να εκτιμηθεί ένα τεκμαρτό εισόδημα ως ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα. Το τεκμαρτό κόστος διαβίωσης δεν εξαντλεί τη φορολογική υποχρέωση του φορολογουμένου ο οποίος εξακολουθεί να υπόκειται σε έλεγχο όσον αφορά την ακριβή δήλωση των εισοδημάτων του. Επίσης λειτουργεί ως βάση για την κατ΄ αρχήν αξιολόγηση από τις φορολογικές αρχές της ειλικρίνειας του δηλούμενου εισοδήματος στο πλαίσιο του ανωτέρω συστήματος μορίων κινδύνου. Το μέτρο αυτό δεν περιλαμβάνει τους συνταξιούχους.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικοί πίνακες με το ελάχιστο κόστος χρήσης για ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κτλ., προκειμένου να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι πόσο εισόδημα πρέπει να δηλώσουν για να μην τους πιάσει η «τσιμπίδα» των τεκμηρίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk