Προσλήψεις με το… σταγονόμετρο

Σε ό,τι αφορά την πολιτική προσλήψεων αναστέλλονται όλες οι προσλήψεις για το 2010 με μερική εξαίρεση στους τομείς Υγείας, Παιδείας και Ασφάλειας. Σημειώνεται ότι η αναστολή προσλήψεων το 2010 δεν θα οδηγήσει σε ματαίωση διορισμών για όσους έχουν πετύχει σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Οπως αναφέρθηκε χθες χαρακτηριστικά στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η σταδιακή απορρόφησή τους στο Δημόσιο τα επόμενα έτη, με αντίστοιχη παράταση των…

Προσλήψεις με το… σταγονόμετρο | tovima.gr

Σε ό,τι αφορά την πολιτική προσλήψεων αναστέλλονται όλες οι προσλήψεις για το 2010 με μερική εξαίρεση στους τομείς Υγείας, Παιδείας και Ασφάλειας. Σημειώνεται ότι η αναστολή προσλήψεων το 2010 δεν θα οδηγήσει σε ματαίωση διορισμών για όσους έχουν πετύχει σε εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Οπως αναφέρθηκε χθες χαρακτηριστικά στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η σταδιακή απορρόφησή τους στο Δημόσιο τα επόμενα έτη, με αντίστοιχη παράταση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ που εκδόθηκαν ή επίκειται να εκδοθούν. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το 2009 συνταξιοδοτήθηκαν 14.000 από τον δημόσιο τομέα αλλά προσλήφθηκαν και 29.000 νέοι υπάλληλοι.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει επίσης τους διορισμούς και τις προσλήψεις σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.

Από το 2011 και μετά θα ισχύσει ο κανόνας της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις ενώ θα γίνει και ανακατανομή υπαλληλικού προσωπικού με τη συγχώνευση φορέων.

Οπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συσταθεί και μια «επιτροπή μισθών» με τη συμμετοχή και συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, κυρίως της ΑΔΕΔΥ, για τη διαμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου του δημόσιου τομέα, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αρχής Πληρωμής για την καταγραφή όλων των μισθών του Δημοσίου από το υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk