Βουλευτικό «μπλόκο» για την αποζημίωση

Στα δύο χωρίστηκε το Κοινοβούλιο όσον αφορά την επιπλέον φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και τις περικοπές στα επιδόματα των συνεργατών των βουλευτών και των υπουργών. Κυβερνητικοί βουλευτές (ανάμεσά τους και μέλη της κυβέρνησης) εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες να έχουν προχωρήσει σε άτυπη συμμαχία με βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και δεν θέλουν με κανέναν τρόπο αυξημένη φορολόγηση κατά 40% του μισθού τους, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα στην άσκηση του λειτουργήματός τους και «μείωση του επιπέδου της διαβίωσής τους», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Στα δύο χωρίστηκε το Κοινοβούλιο όσον αφορά την επιπλέον φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και τις περικοπές στα επιδόματα των συνεργατών των βουλευτών και των υπουργών. Κυβερνητικοί βουλευτές (ανάμεσά τους και μέλη της κυβέρνησης) εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες να έχουν προχωρήσει σε άτυπη συμμαχία με βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και δεν θέλουν με κανέναν τρόπο αυξημένη φορολόγηση κατά 40% του μισθού τους, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα στην άσκηση του λειτουργήματός τους και «μείωση του επιπέδου της διαβίωσής τους», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. Στην αντίπερα όχθη άλλοι βουλευτές, κυρίως του ΠαΣοΚ, αλλά και του ΛΑΟΣ, ζητούν οι βουλευτές να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα για θυσίες: «Από την ώρα που εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό να κάνει θυσίες, οφείλουμε να το κάνουμε πρώτοι εμείς» δήλωσε πρόσφατα ο πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης μιλώντας στο «Βήμα FΜ 99,5».

Η πρώτη ομάδα των διαφωνούντων βουλευτών προχώρησε μάλιστα και στο πρώτο διάβημά της προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Σαχινίδη, στέλνοντας σε αυτόν έναν άλλον… υφυπουργό, τον κ. Θ. Μωραΐτη (Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής), να διαμαρτυρηθεί για την επερχόμενη αύξηση της φορολόγησης της βουλευτικής αποζημίωσης. Ο κ. Μωραΐτης εγκατέλειψε τα υπουργικά έδρανα την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση για τους ημιυπαίθριους προκειμένου να συναντήσει τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη: «Είναι αλήθεια ότι θα φορολογήσετε με 40% τη βουλευτική αποζημίωση;» τον ρώτησε, παρουσία και της κυρίας Ρεγγίνας Βάρτζελη, διευθύντριας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ και στενής συνεργάτιδος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Σαχινίδης φάνηκε να αιφνιδιάζεται, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτε το συγκεκριμένο ακόμη», πλην όμως ο υφυπουργός Περιβάλλοντος συνέχιζε να παραθέτει απόψεις για το πόσο αδικημένοι οικονομικά είναι οι βουλευτές.

Αφορμή για το «διάβημα» προς τον κ. Σαχινίδη αποτέλεσε, όπως έσπευσε να εξηγήσει ο κ. Μωραΐτης, το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες «έχουν αδειάσει τα υπουργικά γραφεία και τα γραφεία των γενικών γραμματέων από συνεργάτες» οι οποίοι ζήτησαν να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους «αφού με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μείωση μισθών και υπερωριώνδεν συμφέρει πλέον να είσαι συνεργάτης υπουργού».

Ο κ. Μωραΐτης όμως δεν στάθηκε εκεί, αλλά περιέγραψε στον κ. Σαχινίδη καθώς και στην κυρία Βάρτζελη πόσο αδικημένοι και παρεξηγημένοι όσον αφορά τις απολαβές τους είναι οι βουλευτές. Προχωρώντας ένα ακόμη βήμα και αναφερόμενος στα στεγαστικά δάνεια που οφείλει και τις δόσεις που πρέπει κάθε μήνα να καταβάλλει εξήγησε ότι χρόνο με τον χρόνο τα έξοδα καταντούν δυσβάστακτα: «Σε λίγο δεν θα λέγεται βουλευτική αποζημίωσηαλλά βουλευτικό επίδομα» ανέφερε, ενώ η κυρία Βάρτζελη επέμεινε ότι το θέμα είναι και επικοινωνιακό και ότι οι βουλευτές, κυρίως αυτοί της επαρχίας, με τα περισσότερα έξοδα, έπρεπε να είχαν ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα αυξημένα έξοδά τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk