Νέα ΔημοκρατίαΘέλουν να κλείσουν το «ρήγμα Καραμανλή»

Να σταματήσει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και κυρίως να αποδυναμώσει την κριτική που ασκείται από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στις κυβερνήσεις του κ. Κ. Καραμανλή επιχειρεί ο κ. Αντ. Σαμαράς . Υστερα από αρκετές παλινωδίες το τελευταίο διάστημα, όπου αρκετά στελέχη υπερασπίζονταν το έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή και περισσότερα το απαξίωναν, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε εντολή να μην τροφοδοτείται με δηλώσεις ο «γαλάζιος» αλληλοσπαραγμός. Η κεντρική γραμμή πλέον, που εκπορεύεται από τον ίδιο τον κ.

Να σταματήσει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και κυρίως να αποδυναμώσει την κριτική που ασκείται από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στις κυβερνήσεις του κ. Κ. Καραμανλή επιχειρεί ο κ. Αντ. Σαμαράς . Υστερα από αρκετές παλινωδίες το τελευταίο διάστημα, όπου αρκετά στελέχη υπερασπίζονταν το έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή και περισσότερα το απαξίωναν, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε εντολή να μην τροφοδοτείται με δηλώσεις ο «γαλάζιος» αλληλοσπαραγμός. Η κεντρική γραμμή πλέον, που εκπορεύεται από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, είναι πως «η ΝΔ έχει συνέχεια», φράση που κυριάρχησε στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών και θα αποτελεί οδηγό για τη μετέπειτα πορεία τους. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά θεωρήθηκε επιβεβλημένη καθώς, όπως υποστηρίζουν έμπειρα κομματικά στελέχη: α) δεν άντεχε άλλο η αξιωματική αντιπολίτευση να προσκρούει η κριτική της προς το ΠαΣοΚ στις συμπληγάδες των ευθυνών των κυβερνήσεων της ΝΔ και β) δεν συμφέρει τη νέα ηγεσία η σύγκρουση με το «καραμανλικό σύστημα», αφού η αποδόμηση του κυβερνητικού έργου της ΝΔ έχει ενοχλήσει έντονα τον πρώην πρωθυπουργό. Η εντολή του κ. Σαμαρά ήρθε μετά τη 45λεπτη συνάντηση εφ΄ όλης της ύλης που είχε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Καραμανλής στο γραφείο του (πλατεία Μαβίλη) με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο. Για τη συνάντηση ήταν ενήμερος ο κ. Σαμαράς, που επιθυμεί να κλείσουν τα όποια «μέτωπα» υπάρχουν με τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο στηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με την εντολή του κ. Σαμαρά γίνεται προσπάθεια να κλείσουν τα εσωκομματικά ρήγματα, να εξουδετερωθεί πλήρως η πολυφωνία των τελευταίων ημερών και να υπάρξει κοινή γραμμή. «Μόνο με ενιαία φωνή θα καταφέρει η ΝΔ να ανακάμψει και θα ξεφύγει από τη στασιμότητα» λένε αρκετοί τομεάρχες που θα συνεργαστούν και με τους υπουργούς της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή, έλαβαν άλλωστε και σχετική επιστολή από τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μάξ. Χαρακόπουλο .

O κ. Σαμαράς πιστεύει ότι η ανάκαμψη της ΝΔ περνάει αυτόματα από τη μετάθεση της συζήτησης για το «χθες» στο «μέλλον» και στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σειρά ζητημάτων. Επίσης αναγνωρίζει ότι ο εγκλωβισμός στη συζήτηση για τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων Καραμανλή περιορίζει τα περιθώρια διαφοροποίησής του και καθυστερεί την προσπάθειά του να ξεκολλήσει από τη διαφορά των 10 μονάδων με την οποία ηττήθηκε η ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο.

«Δεν συγκυβερνούμε»
«Επιλογή μας είναι η στήριξη του τόπου, αλλά δεν συγκυβερνούμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου που συνεδρίασαν χθες για πρώτη φορά στη Ρηγίλλης. Ο κ. Σαμαράς, που επανέλαβε ότι η συναίνεση είναι διπλής κατεύθυνσης, είπε «τέλος στα αναχώματα του παρελθόντος και στον στρογγυλεμένο πολιτικό λόγο». Μίλησε για συνέδριο επανίδρυσης της παράταξης καιυπεραμύνθηκε του κοινωνικού φιλελευθερισμού με πατριωτικό λόγο. Υποστήριξε ότι η ΝΔ θα είναι ένα κόμμα ανοικτό και σημείωσε ότι ως σήμερα υπήρχε ή η δομική αντιπολίτευση ή η λογική του ώριμου φρούτου και διευκρίνισε: «Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση με δική μας ατζέντα και προτάσεις. Κτίζουμε πάλι την αξιοπιστία μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk