Τοκογλύφοι απομυζούν τα θύματα της κρίσης

Γέμισε «ραβασάκια» το τελευταίο διάστημα η Αθήνα, με τα οποία επιτήδειοι τοκογλύφοι τάζουν φθηνά και σίγουρα δάνεια σε απελπισμένους καταναλωτές. Σε πολυσύχναστα μέρη όπως γνωστές καφετέριες και ρεστοράν, σε εμπορικά κέντρα και σε πάρκινγκ, στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων εμφανίζονται μικρά χαρτιά που υπόσχονται «δάνεια χωρίς εγγύηση» μέσα σε λίγη ώρα μάλιστα, για ποσά ως 15.000 ευρώ, δίνοντας μάλιστα και ένα ή δύο κινητά τηλέφωνα για επικοινωνία. Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν …

Γέμισε «ραβασάκια» το τελευταίο διάστημα η Αθήνα, με τα οποία επιτήδειοι τοκογλύφοι τάζουν φθηνά και σίγουρα δάνεια σε απελπισμένους καταναλωτές.

Σε πολυσύχναστα μέρη όπως γνωστές καφετέριες και ρεστοράν, σε εμπορικά κέντρα και σε πάρκινγκ, στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων εμφανίζονται μικρά χαρτιά που υπόσχονται «δάνεια χωρίς εγγύηση» μέσα σε λίγη ώρα μάλιστα, για ποσά ως 15.000 ευρώ, δίνοντας μάλιστα και ένα ή δύο κινητά τηλέφωνα για επικοινωνία.

Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν τέτοια χαρτιά υπήρχαν κολλημένα ακριβώς έξω από καταστήματα τραπεζών, διαφημίζοντας το παρατραπεζικό κύκλωμα με φράσεις όπως «αν σας απέρριψαν το δάνειο υπάρχει λύση», δίνοντας και σε αυτή την περίπτωση κινητό τηλέφωνο. Γι΄ αυτό και ένα από τα κυκλώματα έμμεσης τοκογλυφίας περιπαικτικά αποκαλείται «εταιρεία Υπάρχει Λύση ΑΕ». Οι τράπεζες αντέδρασαν, κατήγγειλαν το γεγονός στις Αρχές και πριν από περίπου έναν χρόνο είχαν γίνει και δύο συλλήψεις, γι΄ αυτό και πλέον τα συγκεκριμένα σημεία τοιχοκόλλησης χαρακτηρίστηκαν αποφευκτέα από τους τοκογλύφους, οι οποίοι φυσικά δεν το έβαλαν κάτω, εκμεταλλευόμενοι την κρίση στην αγορά. Εννοείται ότι η δράση των κυκλωμάτων έχει γίνει πλέον πιο περίπλοκη με χρήση και ηλεκτρονικών μέσων και μέσα από την κάλυψη νόμιμων εταιρειών, ώστε ο εντοπισμός τους να είναι ακόμη δυσκολότερος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk