Σύντομα διεθνή

* Νissan: Κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης 2009-2010 η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας. Τα κέρδη τής Νissan για το συγκεκριμένο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 45 δισ. γεν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φθάσουν στο επίπεδο των 27,2 δισ. γεν. Οι πωλήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, άγγιξαν τα 2 τρισ. γεν από 1,82 τρισ. που ήταν στο τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Για το σύνολο της χρήσης 2009-2010 ο όμιλος αναμένει κέρδη 35 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Νissan: Κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης 2009-2010 η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας. Τα κέρδη τής Νissan για το συγκεκριμένο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 45 δισ. γεν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φθάσουν στο επίπεδο των 27,2 δισ. γεν. Οι πωλήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, άγγιξαν τα 2 τρισ. γεν από 1,82 τρισ. που ήταν στο τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Για το σύνολο της χρήσης 2009-2010 ο όμιλος αναμένει κέρδη 35 δισ. γεν, ενώ αρχικά είχε προβλέψει ότι θα έχει ζημιές 40 δισ. γεν.

* Walt Disney: Κοινοπραξία στην οποία πρωτοστατεί ο μεγάλος αμερικανικός όμιλος στον τομέα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, και όπου συμμετέχει και η Google, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας ψηφιακής ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και διαφήμισης εντός λεωφορείων της Κίνας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η κοινοπραξία σκοπεύει να εξαγοράσει μερίδιο περίπου 30%40% στην Βus Οnline αντί 100 εκατ. δολ. και άνω, με εξαγορά παλαιών και νέων μετοχών τις οποίες θα εκδώσει η εταιρεία με ιδιωτική τοποθέτηση. Η Google, η πρώτη εταιρεία στον τομέα μηχανών αναζήτησης στο Διαδίκτυο, απείλησε να εγκαταλείψει την κινεζική αγορά τον περασμένο μήνα εξαιτίας διαμάχης για τη λογοκρισία και τις επιθέσεις χάκερ, παρ΄ όλα αυτά περιλαμβάνεται στην κοινοπραξία της Disney.

* Warner Μusic Group: Ζημιές έναντι κερδών εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η μεγάλη δισκογραφική εταιρεία. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, η Warner Μusic Group παρουσίασε ζημιές 17 εκατ. δολ., ή 11 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 23 εκατ. δολ., ή 15 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2008-2009, ενώ αναλυτές ανέμεναν ζημιές 15 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 35%, στα 918 εκατ. δολ., με τις πωλήσεις σε Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία να αντισταθμίζουν την πτώση που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.

* ΜasterCard Εurope: Αύξηση τζίρου 6,9%, όγκου αγορών 8,1%, συναλλαγών αγορών 10%, συναλλαγών μετρητών 5,2% παρουσίασε ο μεγάλος οργανισμός έκδοσης πιστωτικών καρτών στην Ευρώπη για το τέταρτο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Από την 1η Οκτωβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου οι ευρωπαίοι κάτοχοι καρτών πραγματοποίησαν περισσότερες από 1,8 δισ. συναλλαγές αγορών με κάρτες ΜasterCard, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έγιναν ηλεκτρονικά. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ΜasterCard Ευρώπης, οι ευρωπαίοι καταναλωτές συνέχισαν να χρησιμοποιούν τις κάρτες της κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τις συναλλαγές αγορών να έχουν αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, συνεχίζοντας την αυξητική τάση στις ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk