Ουραγός η Αθήνα στις επενδύσεις real estate

Στην 22η θέση μεταξύ 27 πόλεων κατατάσσεται η Αθήνα αναφορικά με τις προοπτικές που εμφανίζει η απόκτηση ακινήτου ως επένδυσης. Αυτό επισημαίνει η εφετινή μελέτη «Εmerging Τrends in Real Εstate Εurope» που πραγματοποιήθηκε από το Urban Land Ιnstitute (ULΙ) και την ΡricewaterhouseCoopers (ΡwC). Από τους περίπου 650 ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα, η πλειονότητα των διεθνών επενδυτών επέδειξε περιορισμένο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επένδυσης στην Αθήνα και εξέφρασε σε μεγαλύτερο βαθμό απαισιοδοξία συγκριτικά με τους εγχώριους παράγοντες της αγοράς.

Ουραγός η Αθήνα  στις επενδύσεις real estate | tovima.gr

Στην 22η θέση μεταξύ 27 πόλεων κατατάσσεται η Αθήνα αναφορικά με τις προοπτικές που εμφανίζει η απόκτηση ακινήτου ως επένδυσης. Αυτό επισημαίνει η εφετινή μελέτη «Εmerging Τrends in Real Εstate Εurope» που πραγματοποιήθηκε από το Urban Land Ιnstitute (ULΙ) και την ΡricewaterhouseCoopers (ΡwC). Από τους περίπου 650 ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα, η πλειονότητα των διεθνών επενδυτών επέδειξε περιορισμένο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επένδυσης στην Αθήνα και εξέφρασε σε μεγαλύτερο βαθμό απαισιοδοξία συγκριτικά με τους εγχώριους παράγοντες της αγοράς. Επίσης, μεταξύ των 27 κρατών-μελών της έρευνας τα υφιστάμενα ακίνητα στην Αθήνα παρουσιάζουν χαμηλές επενδυτικές προοπτικές. Ετσι, στη σχετική κατάταξη το Μόναχο βρίσκεται στην πρώτη θέση και η Αθήνα στην 20ή, μετά την Πράγα και τις Βρυξέλλες. Οσον αφορά την ανάπτυξη ακινήτων, η οποία θα κινηθεί και εφέτος υποτονικά, στην κατάταξη της ΡwC με τις πόλεις που εμφανίζουν τις καλύτερες προοπτικές η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ενώ η Αθήνα τη 13η.

Εν τω μεταξύ, η αναχρηματοδότηση του χρέους που έχει συσσωρευτεί στον κλάδο των ακινήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα αποτελέσει ένα από τα πλέον ακανθώδη ζητήματα της εφετινής χρονιάς. Οπως αποκαλύπτεται, στους ισολογισμούς των τραπεζών της ευρωζώνης εγγράφονται δάνεια εμπορικών ακινήτων ύψους 781 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα δάνεια 278 δισ. ευρώ των βρετανικών τραπεζών. Ως αποτέλεσμα, ο τρόπος που τα τραπεζικά ιδρύματα θα διαχειριστούν τα χρέη αυτά θα επηρεάσει καθοριστικά τις τάσεις στον κλάδο των ακινήτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk