Θετικές ενδείξεις

Μείωση ελλείμματος και αύξηση εσόδων κατεγράφη τον Ιανουάριο βάσει στοιχείων της ΤτΕ

Θετικές ενδείξεις για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την ελληνική οικονομία παρέχουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δείχνουν για τον Ιανουάριο αύξηση εσόδων κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, μείωση δαπανών κατά 7,7%, ενώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού συγκρατήθηκε στα 200 εκατ. ευρώ, έναντι 452 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο πέρυσι.

Μείωση ελλείμματος και αύξηση εσόδων κατεγράφη τον Ιανουάριο βάσει στοιχείων της ΤτΕ | tovima.gr

Θετικές ενδείξεις για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την ελληνική οικονομία για το 2010, παρέχουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δείχνουν για τον Ιανουάριο αύξηση εσόδων κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, μείωση δαπανών κατά 8,2%, ενώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού συγκρατήθηκε στα 200 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μειώθηκε στα 200 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο φέτος από 452 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι, ως αποτέλεσμα της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων, είπε η Τράπεζα της Ελλάδος την Τετάρτη.

Η τράπεζα ανέφερε ότι τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 4.276 εκατ. ευρώ από 3.995 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν σε 4.379 εκατ. ευρώ από 4.740 εκατ. ευρώ πέρυσι.

«Τον Ιανουάριο το ταμειακό έλλειμμα (καθαρές δανειακές ανάγκες) της κεντρικής κυβέρνησης μειώθηκε σε 818 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1.342 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2009», είπε η ΤτΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk