Συνδέουν αναψυκτικά με καρκίνο στο πάγκρεας

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας. Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατανάλωση δύο-τριών αναψυκτικών την εβδομάδα είναι αρκετή για να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους παρακολουθώντας 60 χιλιάδες άνδρες και γυναίκες για 14 χρόνια. Εκτιμούν ότι τα αυξημένα…

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας. Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατανάλωση δύο-τριών αναψυκτικών την εβδομάδα είναι αρκετή για να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους παρακολουθώντας 60 χιλιάδες άνδρες και γυναίκες για 14 χρόνια. Εκτιμούν ότι τα αυξημένα επίπεδα ζάχαρης που περιέχουν τα αναψυκτικά είναι πιθανό να αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο πάγκρεας.

Πάντως οι επιστήμονες έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνά τους και ανέπτυξαν καρκίνο στο πάγκρεας δεν ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να απαιτείται τώρα ενδελεχέστερη μελέτη της πιθανής σύνδεσης μεταξύ αναψυκτικών και καρκίνου. Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι μια από τις πιο θανατηφόρες μορφές της νόσου αφού το 90% των ατόμων που προσβάλλονται από αυτόν χάνουν τελικά τη ζωή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk