Το φάντασμα του ΄93 στη Ρηγίλλης

Πονοκεφάλους και αναταραχή προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η επιμονή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens. Η απόφαση αυτή προβληματίζει τη Ρηγίλλης, παρ΄ ότι επισημαίνεται ότι συνδυάζεται με το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού να προστατεύσει τα παιδιά του, την πρώην υπουργό κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον τομεάρχη Περιβάλλοντος κ. Κυρ. Μητσοτάκη . Στον ηγετικό πυρήνα της ΝΔ αναγνωρίζουν ότι αν δεν προσέξουν και δεν κάνουν τους κατάλληλους χειρισμούς, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα φαντάσματα του 1993.

Πονοκεφάλους και αναταραχή προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία η επιμονή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens. Η απόφαση αυτή προβληματίζει τη Ρηγίλλης, παρ΄ ότι επισημαίνεται ότι συνδυάζεται με το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού να προστατεύσει τα παιδιά του, την πρώην υπουργό κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον τομεάρχη Περιβάλλοντος κ. Κυρ. Μητσοτάκη . Στον ηγετικό πυρήνα της ΝΔ αναγνωρίζουν ότι αν δεν προσέξουν και δεν κάνουν τους κατάλληλους χειρισμούς, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα φαντάσματα του 1993. Ηδη πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές μιλούν για ισορροπία τρόμου που επικρατεί στη ΝΔ, ενώ η προ ημερών επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός κ. Ι. Κεφαλογιάννης αναζωπυρώνει παλαιά μίση και πάθη στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στις συζητήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με πολιτικούς του φίλους και δημοσιογράφους είναι έτοιμος να μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία για «όλους και για όλα». Εμφανίζεται αποφασισμένος να προστατέψει την πολιτική τιμή της οικογένειάς του και των δύο παιδιών του και δεν παραλείπει να τονίζει ότι με την κατάθεσή του θα αποκαλυφθούν άγνωστα παρασκήνια για την πτώση της κυβέρνησής του το 1993. Μάλιστα διευκρινίζει ότι πρέπει επιτέλους να ειπωθεί όλη η αλήθεια για το 1993 και υπονοεί πως θα κατονομάσει τα πολιτικά πρόσωπα που χρηματίστηκαν, αλλά και τους «χρηματοδότες» τους.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έχει συναντηθεί ούτε έχει συζητήσει προσφάτως με τα παιδιά του τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει στην υπόθεση Siemens, δεν πρόκειται να τα αφήσει να στοχοποιηθούν. Το επιχείρημά του είναι ότι «το σκάνδαλο της Siemens δεν ήταν κάποιοι “λεμονοστύφτες” και ένα τηλεφωνικό κέντρο» και ουσιαστικά, με την πολιτική απειλή προς τον κ. Σαμαρά, ζητεί να τα καλύψει το κόμμα.

O κ. Σαμαράς δοκιμάζει τις πολιτικές του αντοχές, αν και εμμένει στη γραμμή «όλα στο φως». Η κεντρική γραμμή του είναι ότι δεν θα καλυφθεί πολιτικά κανένας και «ας ματώσει το κόμμα του». Είναι όμως μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αφού οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και δεν μπορεί να «αδειάσει» την οικογένεια Μητσοτάκη, διότι θα ανοίξει ο εσωκομματικός «ασκός του Αιόλου». Στις συσκέψεις που γίνονται στη Ρηγίλλης κυριαρχεί η άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων και εκτιμάται ότι δεν τον συμφέρει να προχωρήσει σε ανοικτή ρήξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk