Υποχώρηση 0,19% για τον Nikkei

Στα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον των επενδυτών

Στα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και τον πληθωρισμό στην Γερμανία επικεντρώνεται σήμερα, Τρίτη, το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Στα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον των επενδυτών | tovima.gr

Στα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και τον πληθωρισμό στην Γερμανία επικεντρώνεται σήμερα, Τρίτη, το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές στατιστικές αρχές θα ανακοινώσουν τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής Δεκεμβρίου, από τα οποία θα καταδειχθεί η βραχυπρόθεσμη πορεία της παραγωγής στον μεταποιητικό τομέα, αλλά και ο ρυθμός με τον οποίων κινούνται οι αμερικανικές εξαγωγές.

Στην Γερμανία θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου και το εμπορικό ισοζύγιο Δεκεμβρίου. Αν και ο πληθωρισμός στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται σε χαμηλά επίπεδα, ενδεχόμενη αύξησή του θα συνεπάγετο διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μεγάλη σημασία δίνεται και στο εμπορικό ισοζύγιο, καθώς αποτυπώνει την δυναμική των γερμανικών εξαγωγών.

Από τις σημερινές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου 2009 ξεχωρίζουν αυτές των NYSE Euronext, The Coca-Cola Company, UBS και Walt Disney.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη ισορρόπησαν χθες, με τις ανησυχίες για τις πιέσεις στη Ζώνη του Ευρώ να υποχωρούν. Αντιθέτως, στην Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε κάτω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, καθώς οι επενδυτές πώλησαν μαζικά τίτλους του τραπεζικού τομέα μέσα στη δίνη της ανησυχίας για τα αυξημένα χρέη ορισμένων χωρών της ΕΕ.

Το ευρώ κατάφερε χθες να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους έναντι του δολαρίου. Ανάκάμψε κοντά στο 1,3675 έναντι του δολαρίου, παρέμενε όμως κάτω από το 1,37 κοντά σε χαμηλά οκτώ μηνών έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Απώλειες για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες σημείωσε το γιέν έναντι του ευρώ εν μέσω ανησυχιών ότι οι ιαπωνικές εταιρείες πούλησαν το νόμισμα για να αξιοποιήσουν την άνοδο 3% που σημείωσε την εβδομάδα που πέρασε.

Οι εξελίξεις γύρω από την Τoyota, που θα ανακαλέσει 223.068 υβριδικά αυτοκίνητα Prius από όλο τον κόσμο, λόγω ενός προβλήματος που παρουσιάζουν στο σύστημα πέδησης και η πολιτική περιορισμού του τραπεζικού δανεισμού στην Κίνα επηρέασαν αρνητικά τα χρηματιστήρια της Ασίας.

Με νέα πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,19%, καταγράφοντας απώλειες 18,92 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 9.932,90 μονάδες.Ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση 0,16%, υποχωρώντας 1,44 μονάδα και έκλεισε στις 881,57 μονάδες.

Οι τιμές εμπορευμάτων βρήκαν στήριγμα στο ευρύτερο κλίμα σχετικής ηρεμίας που επικράτησε στις διεθνείς αγορές. Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις αγορές μετάλλων, με τους επενδυτές να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες έπειτα από τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, αλλά και να ελπίζουν σε ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα.

Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του χρυσού, ξεπερνώντας το όριο των 1.070 δολαρίων η ουγκιά, στον απόηχο της ανάκαμψης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Κοντά στα 72 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή πετρελαίου, καθώς το ασθενέστερο δολάριο και οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες προσέφεραν στήριγμα στην αγορά, έπειτα από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk