«Οχι» σε αύξηση φορολογικών συντελεστών

Να μην αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές στα νομικά πρόσωπα, να μη γίνει διάκριση μεταξύ διανεμόμενων και διακρατούμενων κερδών και να εφαρμοστεί η φορολογία σε επίπεδο ομίλου προτείνει μεταξύ των άλλων το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προς το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα επισημαίνει ότι με τον ισχύοντα φορολογικό νόμο, ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος των ΑΕ, ΕΠΕ και αλλοδαπών υποκαταστημάτων πρόκειται να μειωθεί ως το 2014 στο 20%. Η τάση αυτή όχι …

«Οχι» σε αύξηση φορολογικών συντελεστών | tovima.gr

Να μην αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές στα νομικά πρόσωπα, να μη γίνει διάκριση μεταξύ διανεμόμενων και διακρατούμενων κερδών και να εφαρμοστεί η φορολογία σε επίπεδο ομίλου προτείνει μεταξύ των άλλων το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα επισημαίνει ότι με τον ισχύοντα φορολογικό νόμο, ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος των ΑΕ, ΕΠΕ και αλλοδαπών υποκαταστημάτων πρόκειται να μειωθεί ως το 2014 στο 20%. Η τάση αυτή όχι μόνο δεν θα πρέπει να ανατραπεί, αλλά η μείωση θα πρέπει να επισπευσθεί, δεδομένου ότι οι γειτονικές χώρες, με τις οποίες εκ των πραγμάτων ανταγωνίζεται η χώρα μας, έχουν ήδη πολύ χαμηλούς συντελεστές. Επίσης προτείνει να γίνεται διάκριση κερδών σε διανεμόμενα και διακρατούμενα και σημειώνει ότι δεν πρέπει να ισχύσει βαρύτερη φορολογία για τα διανεμόμενα κέρδη, αφού η «τιμωρία» με τον τρόπο αυτόν των κεφαλαίων που αναλαμβάνονται για επανεπένδυση είναι αντίθετη με το σύγχρονο πνεύμα της ακώλυτης και ανέξοδης κίνησης των κεφαλαίων και συνεπώς είναι μη ελκυστική για τους επενδυτές. Και παράλληλα προτείνει την εφαρμογή της ομιλικής φορολογίας και σε αυτό το πλαίσιο να μη γίνεται επαναφορολόγηση των εισερχομένων μερισμάτων από θυγατρικές επιχειρήσεις του εξωτερικού. Μάλιστα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης η οποία δεν εφαρμόζει την απαλλαγή των μερισμάτων από θυγατρικές και ως εκ τούτου βρίσκεται μονίμως εκτός του σχεδιασμού των επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk