Νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες από την Goldman Sachs

Στην έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο αναφέρει για την αύξηση των spreads και κάνει λόγο για τη μεταδοτική ασθένεια της Ελλάδας.

Νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες από την Goldman Sachs | tovima.gr

Νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες δίνει η Goldman Sachs λόγω της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί. Στην έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο αναφέρει για την αύξηση των spreads και κάνει λόγο για τη μεταδοτική ασθένεια της Ελλάδας.

Για την Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση πώλησης και μειώνει την τιμή στόχο στα 5 ευρώ από 8,10 ευρώ.
Για την Εθνική Τράπεζα υποβαθμίζει τη σύσταση σε πώληση από ουδέτερη και μειώνει την τιμή στόχο στα 11,2 ευρώ από 22,8 ευρώ.
Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποβαθμίζει τη σύσταση σε πώληση από ουδέτερη και μειώνει την τιμή στόχο στα 3,3 ευρώ από 3,8 ευρώ.
Για τη Eurobank υποβαθμίζει τη σύσταση σε πώληση από αγορά και μειώνει την τιμή στόχο στα 5,7 ευρώ από 10 ευρώ. Πώληση από ουδέτερη σύσταση δίνει και για την Alpha Bank και μειώνει την τιμή στόχο στα 6 ευρώ από 8,9 ευρώ.
Πώληση διατηρεί για την ATE και μειώνει την τιμή στόχο στο 1,2 ευρώ από 1,3 ευρώ.
Υποβαθμίζει σε πώληση από ουδέτερη σύσταση την Τράπεζα Κύπρου και μειώνει την τιμή στόχο στα 3,8 ευρώ από 4,7 ευρώ και τέλος μειώνει την τιμή στόχο στο 1,8 ευρώ από 2,3 ευρώ για τη Marfin υποβαθμίζοντας τη σύσταση από ουδέτερη σε πώληση.

Τα spreads έχουν αυξηθεί σημειώνει ο οίκος και οι χώρες Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται υπό πίεση. Κυρίως βέβαια έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα. Αναφέρει πως μετά από χρόνια ανεπαρκών πολιτικών η Ελλάδα αντιμετωπίζει και πρόβλημα ρευστότητας και φερεγγυότητας. Οι οικονομολόγοι του οίκου πιστεύουν πως μπορεί να χρειαστεί χρηματοδότηση όχι από την αγορά στους επόμενους μήνες. Το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές, το πότε και το πώς η υπόλοιπη Ευρωζώνη θα αλλάξει τη στάση της σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδος, και ο τρόπος που οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν τις δικές τους δημοσιονομικές ανησυχίες, θα καθορίσει την έκταση της μόλυνσης και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης σημειώνει ο οίκος.

Παράλληλα ο οίκος σημειώνει πως κατά τη γνώμη του τα μακροοικονομικά μεγέθη τα οποία χειροτερεύουν θα οδηγήσουν τις ελληνικές τράπεζες σε χαμηλότερες αποδόσεις και δε περιμένει αποδόσεις επιπέδου κερδοφορίας προ κρίσης μεσοπρόθεσμα. Περιμένει όγκους, περιθώρια και πιστωτική ποιότητα να παραμείνουν αδύναμα την περίοδο 2010-12. Μείωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή πάνω από 29% για το 2010 και 28% το 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk