Η ΔΕΗ αντιδρά στις χαμηλές τιμές των ιδιωτών

Διαμάχη ξέσπασε με αφορμή την απελευθέρωση της αγοράς στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας: πρόσφατα παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού της Αυστρίας, η Verbund, η οποία ανακοίνωσε τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως για επιχειρηματίες, αλλά εν δυνάμει και για τα νοικοκυριά στο μέλλον. Μάλιστα η «αυστριακή ΔΕΗ» έχει αποκτήσει ήδη και τους πρώτους πελάτες που είναι αλυσίδες σουπερμάρκετ και κινηματογράφων. Η ΔΕΗ αντέδρασε και με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ορισμένα τιμολόγια της επιχείρησης εμπεριέχουν μια επιβάρυνση, σε σχέση με τη χονδρεμπορική τιμή, η οποία προορίζεται για στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (π.

Η ΔΕΗ αντιδρά  στις χαμηλές  τιμές των ιδιωτών | tovima.gr

Διαμάχη ξέσπασε με αφορμή την απελευθέρωση της αγοράς στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας: πρόσφατα παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού της Αυστρίας, η Verbund, η οποία ανακοίνωσε τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως για επιχειρηματίες, αλλά εν δυνάμει και για τα νοικοκυριά στο μέλλον. Μάλιστα η «αυστριακή ΔΕΗ» έχει αποκτήσει ήδη και τους πρώτους πελάτες που είναι αλυσίδες σουπερμάρκετ και κινηματογράφων.

Η ΔΕΗ αντέδρασε και με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ορισμένα τιμολόγια της επιχείρησης εμπεριέχουν μια επιβάρυνση, σε σχέση με τη χονδρεμπορική τιμή, η οποία προορίζεται για στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (π.χ. οικιακοί καταναλωτές, πολύτεκνοι, αγρότες). Προφανώς η ΔΕΗ υπαινίσσεται ότι οι ιδιώτες δεν πληρώνουν τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), το οποίο πάντως δεν είναι ακριβές αφού εκ του νόμου οι ιδιώτες που εμπορεύονται ηλεκτρικό ρεύμα περιλαμβάνουν επιβάρυνση υπέρτων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Απαντώντας στην εν λόγω ανακοίνωση, κύκλοι της Verbund αναφέρουν ότι τα τιμολόγια των προγραμμάτων της που απευθύνονται σε επιχειρησιακούς και σε ιδιώτες πελάτες περιλαμβάνουν και το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και εγκριθεί από τη ΡΑΕ για κάθε κατηγορία πελατών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk