Αναγκαία η αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας

Η ανάγκη εφαρμογής της δημοσιονομικής προσαρμογής μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) και η αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση επισημάνθηκαν από τους ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης του συνεδρίου «Βιομηχανία 2020» που έγινε στη Θεσσαλονίκη με συνδιοργανωτές τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και τη Εurobank. Η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στην ομιλία της στη στήριξη …

Η ανάγκη εφαρμογής της δημοσιονομικής προσαρμογής μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) και η αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση επισημάνθηκαν από τους ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης του συνεδρίου «Βιομηχανία 2020» που έγινε στη Θεσσαλονίκη με συνδιοργανωτές τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και τη Εurobank.

Η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στην ομιλία της στη στήριξη της αγοράς και της παραγωγικής δραστηριότητας, στην προώθηση της παραγωγικής αναδιάρθρωσης με νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης στη χώρα που θα φέρει και θέσεις εργασίας, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην αποτελεσματική εποπτεία των αγορών.

«Η σοβαρότητα της δημοσιονομικής αστάθειας, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών, προκαλεί έντονες ανησυχίες και δημιουργεί κραδασμούς συνολικά στην ευρωζώνη» , προσθέτοντας ότι «αναδεικνύεται η ανάγκη του ενεργού ρόλου που μπορούν να παίξουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και η ΕΚΤ» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Ν.Νανόπουλος , που υπογράμμισε ότι η πρόκληση μετατοπίζεται στην αποτελεσματική υλοποίηση του ΠΣΑ, καθώς και στην έγκαιρη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, αν χρειαστεί, καθώς τα περιθώρια απόκλισης είναι μηδενικά.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εurobank ΕFG κ. Ν.Καραμούζης σημείωσε πως «η κρίση απέδειξε ότι δεν είναι πλέον δυνατόν κράτος και οικονομία να δαπανούν,δανειζόμενοι, πέρα από τις δυνατότητές τους, περισσότερα από όσα παράγουν στο διηνεκές». Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αν υλοποιηθούν με συνέπεια οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, θα αντιστρέψουν σταδιακά το σημερινό αφόρητο διεθνές κλίμα για τη χώρα μας και πρότεινε τη δημιουργία τριών Εθνικών Συμβουλίων που το αργότερο εντός τριών μηνών θα παρουσιάσουν ένα πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο για ενιαία εθνική στρατηγική. Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Ν.Πέντζος μίλησε για θεσμοθέτηση αποτελεσματικού πλαισίου της αγοράς, αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας των μεταποιητικών επιχειρήσεων, ενίσχυση της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk