Παρ΄ ότι θα επιτεθεί με τη διακήρυξή του κατά της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος

Ο κ. Αλαβάνος φλερτάρει με τους οπαδούς του ΠαΣοΚ

Η πολιτική πρωτοβουλία του κ. Αλ. Αλαβάνου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινείται και εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί από αύριο να πείσει ότι η Αριστερά στην Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως εμπροσθοφυλακή της ευρωπαϊκής Αριστεράς, με άμεσο πεδίο πολιτικής δράσης την εναντίωση στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Το κείμενο-μανιφέστο της 8ης Φεβρουαρίου, όπως έγινε γνωστό από τότε που ο κ. Αλαβάνος προανήγγειλε την ημερομηνία δημοσιοποίησής του, αποτελεί την ιδρυτική πράξη …

Η πολιτική πρωτοβουλία του κ. Αλ. Αλαβάνου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινείται και εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί από αύριο να πείσει ότι η Αριστερά στην Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως εμπροσθοφυλακή της ευρωπαϊκής Αριστεράς, με άμεσο πεδίο πολιτικής δράσης την εναντίωση στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Το κείμενο-μανιφέστο της 8ης Φεβρουαρίου, όπως έγινε γνωστό από τότε που ο κ. Αλαβάνος προανήγγειλε την ημερομηνία δημοσιοποίησής του, αποτελεί την ιδρυτική πράξη για το «Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με στόχο τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που θα αμφισβητεί την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα οριοθετεί και με ταξικούς όρους τον χαρακτήρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα βγει με επιθετικό τρόπο κατά της ηγεσίας και της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ αλλά θα κάνει άνοιγμα στη «λαϊκή βάση» του ΠαΣοΚ, ιδιαίτερα μετά την εξαγγελία των κυβερνητικών μέτρων που, όπως λένε στελέχη του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, ισοπεδώνουν «την κοινωνία, τους χαμηλόμισθους, τη νέα γενιά».

Ο κατάλογος των υπογραφών που θα συνοδεύουν τη διακήρυξη δεν θα είναι μακρός (περίπου 25 άτομα) ενώ την πλειονότητά τους απαρτίζουν στελέχη από τον χώρο τεσσάρων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ- ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), ΚΕΔΑ (Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς), ΑΠΟ (Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα)- και ανένταχτοι.

Η Κουμουνδούρου ανησυχεί μήπως στις υπογραφές που θα υπάρχουν στη διακήρυξη περιλαμβάνονται στελέχη του ΣΥΝ, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο «πιο ριζοσπαστικός λόγος» του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα για τα κυβερνητικά μέτρα είναι επηρεασμένος, πέρα από τη σκληρή πραγματικότητα των εξαγγελιών του ΠαΣοΚ, από την «πίεση της πλευράς Αλαβάνου εν όψει του μανιφέστου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk