ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

Την εποχή της πρώιμης δημοκρατίας, δηλαδή τα χρόνια μετά την πτώση της απριλιανής χούντας, υπήρχαν θέσεις υπουργών που εξασφάλιζαν την επανεκλογή του βουλευτή ο οποίος κατείχε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Φυσικά υπήρχαν και χαρτοφυλάκια-φωτιά, που εξασφάλιζαν την εκλογική αποτυχία του βουλευτή ο οποίος κατείχε τον υπουργικό θώκο. Το υπουργείο των Οικονομικών ήταν η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση ανθρωποφάγου μηχανής. Οι ψηφοφόροι θεωρούσαν και εξακολουθούν να θεωρούν φορομπήχτη εκ πεποιθήσεως τον εκάστοτε υπεύθυνο για τα οικονομικά του κράτους (που τα πληρώνουμε βεβαίως όλοι εμείς οι φορολογούμενοι.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ  ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ | tovima.gr

Την εποχή της πρώιμης δημοκρατίας, δηλαδή τα χρόνια μετά την πτώση της απριλιανής χούντας, υπήρχαν θέσεις υπουργών που εξασφάλιζαν την επανεκλογή του βουλευτή ο οποίος κατείχε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Φυσικά υπήρχαν και χαρτοφυλάκια-φωτιά, που εξασφάλιζαν την εκλογική αποτυχία του βουλευτή ο οποίος κατείχε τον υπουργικό θώκο.

Το υπουργείο των Οικονομικών ήταν η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση ανθρωποφάγου μηχανής. Οι ψηφοφόροι θεωρούσαν και εξακολουθούν να θεωρούν φορομπήχτη εκ πεποιθήσεως τον εκάστοτε υπεύθυνο για τα οικονομικά του κράτους (που τα πληρώνουμε βεβαίως όλοι εμείς οι φορολογούμενοι…).

Στους αντίποδες της κυβερνητικής γεωγραφίας ένα υπουργείο χωρίς ιδιαίτερη λάμψη, το υπουργείο Κοινωνικής Προνοίας, εξασφάλιζε απρόσκοπτη εκλογή του κατέχοντος αυτό το χαρτοφυλάκιο. Διότι, όπως προσφυώς έλεγε βουλευτής ο οποίος επί πολλά έτη ανεπιτυχώς εποφθαλμιούσε τη θέση αυτή, οι ψηφοφόροι ποτέ δεν ξεχνούν εκείνον που τους βοήθησε σε μια δύσκολη αρρώστια, που «μίλησε» σε έναν γιατρό ή «άνοιξε τις θύρες» κρατικού τινος νοσοκομείου…

Αυτά ως προς την… απόδοση των υπουργείων εις όφελος πολιτικόν ή όχι των υπουργών τους. Τριάντα χρόνια αργότερα, τα δύο αυτά υπουργεία είναι στην επικαιρότητα ως μαύρα πρόβατα της κυβερνήσεως. Πολλά μπορεί να ειπωθούν εις βάρος όλων των υπουργείων, αλλά τα κατορθώματα των δύο αυτών (Οικονομικών και Προνοίας- με όποια ονομασία φέρονται σήμερα) δεν έχουν όρια…

Αν το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε με τη χρεοκοπία του κράτους να μειώσει την εθνική κυριαρχία (όπως είπε ο Πρωθυπουργός), το υπουργείο που έχει την ευθύνη για τη δημόσια υγεία επέτυχε να γίνει Πανεπιστήμιο της Παρανομίας με «πτυχιούχους» ειδικούς στους εκβιασμούς (με φακελάκια…) και στις πολλαπλές κομπίνες- ακόμη και στην τοκογλυφία..! Φαντάζει απίστευτον αλλά είναι αληθινό: Οι έμποροι προμηθεύουν τα κρατικά νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό που το χρεώνουν τρεις και τέσσερις και ακόμη παραπάνω φορές ακριβότερα από την κανονική τιμή του, επειδή όλοι προεξοφλούν ότι το κράτος θα καθυστερήσει την εξόφληση του λογαριασμού- άρα, περάστε τοκογλύφοι!!

Θα μπορούσε αυτές οι περιπτώσεις να είναι απλώς… διασκεδαστικές, αν δεν συνέπιπταν με το δυστυχώς επτωχεύσαμεν που μισοειπώθηκε προχθές.

Βεβαίως ζούμε σε μια συντεταγμένη πολιτεία. Και οι φορολογούμενοι πολίτες περιμένουν να δουν πώς θα αξιολογήσει ο Εισαγγελεύς τις βαρύτατες κατηγορίες του καθηγητή της Ιατρικής Χ. Μουτσόπουλου τις οποίες δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk