ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Υπέρογκο ποσό για τα μέτρα ασφαλείας στο «Βανκούβερ 2010»

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φθάσει τα ποσά που δαπανούν οι καναδοί διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ (12-28/2) για την ασφάλεια. Παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση θεωρείται πολύ μικρός, ο προϋπολογισμός για τα μέτρα ασφαλείας έχει εκτιναχθεί στα 900 εκατ. καναδικά δολάρια (612 εκατ. ευρώ) ενώ για την κατασκευή και την ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ξοδεύτηκαν 580 εκατ. καναδικά δολάρια (390 εκατ. ευρώ). Συνολικά ο προϋπολογισμός της οργανωτικής επιτροπής θα ανέλθει στα 1.

Υπέρογκο ποσό για τα μέτρα  ασφαλείας στο «Βανκούβερ 2010» | tovima.gr

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φθάσει τα ποσά που δαπανούν οι καναδοί διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ (12-28/2) για την ασφάλεια. Παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση θεωρείται πολύ μικρός, ο προϋπολογισμός για τα μέτρα ασφαλείας έχει εκτιναχθεί στα 900 εκατ. καναδικά δολάρια (612 εκατ. ευρώ) ενώ για την κατασκευή και την ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ξοδεύτηκαν 580 εκατ. καναδικά δολάρια (390 εκατ. ευρώ). Συνολικά ο προϋπολογισμός της οργανωτικής επιτροπής θα ανέλθει στα 1.700 εκατ. καναδικά δολάρια (1.150 εκατ. ευρώ) χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τα έξοδα για την ασφάλεια. Τα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πύλες ανίχνευσης μετάλλων και την παρουσία 15.000 αστυνομικών, στρατιωτών και μελών ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk